WHO-president Montgomery beschuldigt Merkel van nalatigheid

FFP-MONDMASKERS VOOR IEDEREEN

Door: Manfred Rouhs.

WHO-president Ulrich Montgomery heeft Bondskanselier Angela Merkel scherp bekritiseerd vanwege haar aanschaffings- en inlichtingspolitiek. Hij eist, dat de Bondsregering https://www.fr.de/panorama/corona-krise-maskenpflicht-montgomery-fordert-ffp2-schutzmasken-alle-zr-13717850.html FFP2-beschermende mondmaskers verkrijgbaar zal maken voor de hele bevolking.

Weliswaar schaft de Duitse regering daarvan steeds opnieuw enkele miljoenen exemplaren aan tegen de actueel drastisch verhoogde prijzen op de wereldmarkt, vooral vanuit China. De geïmporteerde hoeveelheden zijn echter nauwelijks voldoende om de behoefte eraan van het medische personeel te bevredigen.

In plaats daarvan krijgt de bevolking aangepraat, dat voor hen een simpele mond-neusbescherming volkomen toereikend is. Die beschermt uitsluitend de omgeving van de drager tegen infecties. Een voor druppeltjes met een werking van 95 procent ondoordringbaar FFP2-masker daarentegen beschermt zowel haar drager alsook diens omgeving. Afgezien daarvan moeten de afstandsregels en het gebod op hand- en gezichtshygiëne worden aangehouden, teneinde de waarschijnlijkheid van een besmetting te verkleinen.

De politiek heeft verzuimd, te zorgen voor productiecapaciteiten van FFP-beschermingsmaskers in Duitsland. Pas sinds luttele weken zetten Duitse bedr4ijven hun productie om, zoals bijvoorbeeld de firma Zender in Osnabrück. Deze kan echter niet leveren voor Jan Modaal: “Wij leveren nu allereerst aan ziekenhuizen en publieke instellingen – dus in het medische gebied leveren wij deze maskers. Wij verkopen ze nu niet aan de uiteindelijke verbruikers – kunnen wij momenteel niet, omdat de behoefte zo groot is.”

Dat zal nog maandenlang zo blijven. En in deze tijd raken mensen besmet, die gezond zouden blijven als de Duitse regering maar gezorgd had voor een bevoorrading van FFP2 beschermende mondmaskers.

Enkele apotheken hebben FFP2-maskers uit China kunnen krijgen. Daar zijn ze “de meest begeerde waar”, zoals de “FAZ” kopt https://www.faz.net/aktuell/rhein-main/corona-krise-apotheker-berichtet-vom-wahnsinn-bei-schutzmasken-16738898.html – en kosten ze zeven tot tien euro per stuk. Binnen- en buitenlandse leveranciers zijn goedkoper, maar kunnen dikwijls pas na weken leveren – of ze zamelen geld in voor maskers, die ze niet hebben en waarvan de kopers nooit een exemplaar te zien krijgen.

Met dit probleem laat de Duitse regering de bevolking in de kou staan.

Door: Manfred Rouhs.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: http://www.pi-news.net/2020/04/weltaerztepraesident-montgomery-wirft-merkel-versagen-vor/