Er wordt iets gedaan, maar het is nog bij lange na niet voldoende!

Door: Klaus Hildebrandt.

Zeer geachte Minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (CSU),

Corona zonder einde! Niettemin valt er ook in deze duistere tijden bij gelegenheid iets positiefs te vernemen. Nadat gisteren de Duitse Minister van Ontwikkelingssamenwerking Gerd Müller het einde van het “Gieterprincipe” in de ontwikkelingspolitiek aankondigde, horen wij vandaag, dat U, Meneer Seehofer, nu “met onmiddellijke ingang” de Hezbollah verbiedt https://www.merkur.de/politik/hisbollah-horst-seehofer-terror-verbot-organisation-bundesinnenminister-politik-israel-razzia-zr-13745284.html.

Na de opheffing door de constitutionele rechtbank van het demonstratieverbod horen wij thans, dat deze ook het basisrecht op vrijheid van religie (het bezoeken van erediensten) heeft hersteld. Geleidelijk aan lijkt de democratie hier in het land toch weer te herrijzen. Vervolgens zou de consequente sluiting van de grenzen en, nog belangrijker, het terugdraaien van de Berlijnse migratiepolitiek aan de beurt moeten komen, welke nu alweer meer dan vijf jaar door ons land waart als niets anders sinds de Tweede Wereldoorlog. Ook de gezinspolitiek, die ouders wederom toestaat om meer tijd thuis met de kinderen door te brengen, tevens om voor oude en zieke verwanten te kunnen zorgen, moet weer sterker in het vizier komen. Zo zou ik de lijst kunnen voortzetten.

Dit alles zal Bondskanselier Angela Merkel, de Roden, de Groenen en de Linksen niet bevallen, maar dat geeft niets. Wij burgers zijn U dankbaar voor de nu getroffen en allang over de datum zijnde maatregelen, waarvan wij uiteindelijk allemaal profiteren. “Zo doorgaan”, dus en dat meen ik oprecht.

Met vriendelijke groeten, Klaus Hildebrandt

Door: Klaus Hildebrandt.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://conservo.wordpress.com/2020/04/30/es-tut-sich-was-aber-es-reicht-noch-laengst-nicht/