Het wordt steeds gekker: CNN nodigt Klimaat-Greta uit bij Corona-deskundigenronde

Door: Redactie Jouwatch.

Met alle geweld wordt er voor gezorgd, dat Greta Thunberg maar niet in de vergetelheid raakt en het circus dóórloopt. Nu heeft de links-politieke Amerikaanse zender CNN in alle ernst de pilarenheilige der klimaathysterici uitgenodigd bij een “Corona-deskundigenronde”. Kan het eigenlijk nog gekker?

Als men nog iets positiefs wenst te ontworstelen aan de hele Corona-waanzin, dan wellicht de omstandigheid, dat het rondom Greta Thunberg en haar kleuterschool-klimaathysterici-groepering “Fridays for Future” stil, zeer stil geworden is. Nadat echter het merk Greta met zoveel moeite tot stand werd gebracht, trachten de klimaat-Greetje-producenten hun “kip met de gouden eieren” met alle middelen wederom in de focus te duwen.

En daarvoor is de politiek links-georiënteerde Amerikaanse televisiezender CNN kennelijk precies het juiste medium. Want daar is men gek genoeg om het intussen 17-jarige Aspergerklantje zomaar eventjes tot specialiste op het gebied van Corona-vraagstukken te maken. Zoals de zender op Twitter apetrots meedeelde, zal deze donderdag een videogesprek – gepresenteerd als “deskundigen-panel”- plaatsvinden, waaraan dan ook Klimaatgreetje is toegevoegd, om over het onderwerp “Coronavirus: Feiten en angsten” hun straaltje modder bij te dragen.

Naar het schijnt doen de aan de gespreksronde deelnemende wetenschappers en professoren ook deze keer zonder kritiek mee aan deze poppenkast. Beschikbaar gesteld hiervoor hebben zich Obama’s voormalige minister van Volksgezondheid en Werkgelegenheid Kathleen Sebelius en de voormalige directeur van het Centre for Disease Control and Prevention – het Amerikaanse equivalent voor het Robert-Koch-Instituut, Richard Besser.

Op het gebied van reacties krijgt men ergens de indruk, dat deze flauwekul zelfs het linksdraaiende CNN-publiek te veel wordt:

“Wat heeft zij in Godsnaam in zo’n deskundigenronde te zoeken?”

“Had Kim Kardashian het te druk?”

“Wat kan Greta Thunberg in Godsnaam bijdragen aan een discussie over Covid? Het wordt langzamerhand belachelijk. ZIJ zijn totaal belachelijk!”

“Jullie steken de draak met me. Dus is Greta nu een Covid-specialiste?”

“Dit kan toch niet waar zijn. Dus Greta is nu een Covid-specialiste? Het zou niet ‘Feiten en Angsten’ moeten heten, maar ‘Leugenaars en Gekken’.”

“Als ze huilt, wordt dat een fantastisch moment op TV. CNN kent de Reality-TV als geen andere nieuwsberichten-organisatie!”

“We moeten dus niet naar Trump luisteren, maar Greta is een deskundige?”

“Hahaha Greta Thunberg? Ze wenden zich tot een kind, dat van niets enig benul heeft? Maar verrassen doet het me niet.”

“CNN is één grap”

Maar zoals altijd is er vervolgens toch nog iemand, die dit kleuterschoolaanbod verdedigt. Zoals de schrijfster Roxane Gay, die het één of ander doet met vrouwenliteratuur. Zij schrijft: “Niet-gekwalificeerde mannen verschijnen elke dag de hele dag op de kabeltelevisie en brabbelen eindeloos, maar Greta Thunberg is te veel?”

Door: Redactie Jouwatch.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.journalistenwatch.com/2020/05/14/nur-cnn-klima/