Sharia en Apartheid op Duitse scholen: Dankzij Corona terug in de duisternis

Door: DW / Journalistenwatch

De waanzin is in Duitsland inmiddels planmatig: Hoezeer door de pandemie de grenzen van het voorstelbare en het vertrouwde zijn opgeschoven, maken verschillende praktijken van risico-minimalisering aan openbare instellingen, die alleen nog maar sprakeloos maken, duidelijk: Op verschillende scholen krijgen jongens en meisjes naar geslacht gescheiden les – of worden bewezen gezonde leerlingen onderscheiden van mogelijke virusdragers met kleur-gerelateerde kenmerken.

In naam van de zogeheten besmettingsbescherming is intussen zelfs de nieuwe oplage van de Jodenster weer en vogue, zij het dan met tegengestelde betekenis – hier: ter markering van de “onschuldigen”, de “gezonden”. Op het stadsgymnasium Carolinum in Neustrelitz (Mecklenburg-Vorpommern) – under leiding van schoolleider Henry Tesch, van beroep sinds 2011 vormingsminister in Mecklenburg – test de Rostockse biotech-onderneming Centogene elke leerling twee keer per week op Corona – vooralsnog weliswaar alleen op vrijwillige basis, maar de uitwerkingen van het testresultaat zijn bepalend in de dagelijkse gang van zaken op school: Wie niet is besmet, krijgt als aantekening een groene stip – en voor hem gelden voortaan andere regels als voor niet-geteste leerlingen, zoals “Focus” https://m.focus.de/familie/eltern/familie-heute/schule-kennzeichnet-nicht-infizierte-mit-gruenem-punkt-psychologe-schlaegt-alarm_id_12004568.html?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=facebook-netmoms&fbc=facebook-netmoms&ts=202005181632&cid=18052020 bericht: Niet-besmette leerlingen mogen zich nadien vrij bewegen op het schoolterrein, alsook gebruik maken van een “Fast Lane”, om sneller dan de rest in hun klaslokaal te belanden. De rest mag in de rij staan en moet wachten.

Daarentegen zijn de test-onwillige leerlingen niet alleen gedeeltelijk rechteloos, genieten dus minder vrijheden dan de bewezen “gezonde” rest. Erger nog: Ze staan onder onuitgesproken algemene verdenking, worden argwanend bekeken – en kleeft ze bij hun medescholieren de smet van “virussenverspreider” aan, omdat ze de ontlastende aantekening missen. De school rechtvaardigt deze Corona-discriminering met de zogeheten doelstelling, zo “sneller naar de normale toestand te kunnen terugkeren”.

Niet alleen ouders en pedagogen op andere scholen zijn ontsteld over deze praktijken, ook deskundigen slaan alarm. In “Focus” bekritiseert de psycholoog Thilo Hartmann de manier van doen: Hij kijkt kritisch naar het onderverdelen van mensen, aangezien “met de punten…twee voor iedereen zichtbaar niet gelijkberechtigde groepen leerlingen ontstaan. De ene groep is door de speciale regels duidelijk bevoorrecht boven de andere. Dat kan het gevoel van eigenwaarde van de leerlingen zonder groene punt aan het wankelen brengen en rivaliteit provoceren tussen de groepen. Ook kan het ertoe leiden, dat ik me kritiekloos aan regels onderwerp, alleen om bij de groep te horen, die mij aantrekkelijker lijkt,” aldus Hartmann.

Leerlingendiscriminatie van ambtswege

Ergens anders is men met het “onderscheiden”- lees: discrimineren – van leerlingen volgens door geboorte bestemde, dus niet beïnvloedbare kenmerken (die volgens de grondwet ven geen enkele betekenis mogen zijn wat betreft berechtiging en behandeling door de staat!) kennelijk al een stap verder: Op de Hollenstedter Glockenberg-basisschool in het district Harburg krijgen – officieel in het kader van de Corona-gerelateerde reducering van klassengrootte – momenteel meisjes en jongens meteen maar compleet gescheiden les. Wat dit te maken heeft met het besmettingsrisico, blijft onduidelijk – kennelijk zocht men naar een criterium, volgens welk de bij toerbeurt te onderrichten groepen leerlingen konden worden ingedeeld. In het schoolbestuur is eenstemmig besloten, om meisjes en jongens bij toerbeurt te laten komen, bericht de “Norddeutsche Rundfunk https://www.ndr.de/nachrichten/niedersachsen/lueneburg_heide_unterelbe/Grundschule-trennt-Schueler-nach-Geschlecht,unterricht156.html” (NDR).

Welke rol bij deze scheiding van geslachten de invloed van islamitische leerlingen en hun ouders heeft gespeeld, is speculatief; in elk geval kan dit separeren zeer wèl geheel naar de smaak van islamisten zijn. Het zou daarom weinig verrassend zijn, als het voorbeeld – hoewel de maatregel geldt als zijnde “van tijdelijke aard” – langer duurt dan de Corona-crisis en spoedig ook elders letterlijk “schoolgeschiedenis schrijft”. Dat voor ons in Duitsland een virus verhoudingen dichterbij brengt, waarvan aanhangers van de Sharia allang dromen, en daarnaast eventjes rollen-cliché’s worden vastgelegd, die bij ons sinds de jaren ’50 zijn afgeschaft, schijnt in naam van de pandemiebestrijding goedkeurend op de koop toe genomen te worden. Schijnbaar kan ket nog steeds gekker. (Oorspr. tekst: DM/ https://www.journalistenwatch.com/2020/05/19/scharia-apartheid-schulen/

Door: DW/ Journalistenwatch.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://conservo.wordpress.com/2020/05/19/scharia-und-apartheid-an-deutschen-schulen-dank-corona-zurueck-in-die-finsternis/