Politie zoekt getuigen voor poging tot seks met getinte fiets

Door: Albrecht Künstle.

De Badische Zeitung doet weer eens een poging om een “seksueel delict” te omzeilen. Het gaat om aanvallen op twee vrouwen aan de nördliche Kaiserstuhl. Albrecht Künstle geeft commentaar.

Op 20 mei bericht de Badische Zeitung in een locale publicatie over een mededeling van het hoofdbureau van politie Freiburg, dat twee dagen eerder twee vrouwen op twee niet ver van elkaar liggende plekken werden overvallen. In het eerste geval werd een een kort uitrustende jogster van achteren omklemd en tegen de grond gewerkt. Na een handgemeen wist de vrouw zich te bevrijden. Twee en een half uur later werd een andere vrouw op een bospad tegen de grond gesmakt en werd geprobeerd, haar te ontkleden. Ook hier lukte het het slachtoffer, om zich te bevrijden. Beide vrouwen raakten – aan de buitenkant – slechts licht gewond.

Verdachte uit de groepering “man”

In beide gevallen was de “verdachte een man” – natuurlijk de mannen weer. In beide gevallen vluchtte de “man met een donkergekleurde fiets”.
Schijnbaar betekent verdacht voor de politie, dat de vrouwen alleen de kleur, maar niet het merk van de fiets konden aangeven.

Waarom konden beide vrouwen zich alleen de donkerkleurige fiets herinneren, maar niet het model van de fiets en het type van zijn berijder? Maar toch, helemaal aan het einde van de haarkloverij verneemt de lezer, dat niet alleen de fiets, maar tevens de “man” die werd gearresteerd donker getint was.

Maar waarom zoekt de politie desondanks nog getuigen, hoewel de dader-beschrijving van de gekwetste vrouwen onafhankelijk van elkaar overeenkomstig waren? Denkt de politie dat een Afrikaan niet met de fiets richting zijn daad rijdt, omdat er in Afrika meer auto’s dan fietsen zijn?

Zwarte man met witte fiets?

Misschien had de zwarte man nu een witte fiets en valt daarmee af als dader? Of zou het kunnen, dat de politie wel weet, dat ook zwarte mannen met zwarte of witte fietsen dader kunnen zijn?

Maar Minister Giffey heeft toch beweerd, dat seksuele delinquenten voornamelijk Duitsers zijn! Mijn raad daarom aan het hoofdbureau van politie: Belt U eenvoudig de minister op over wie de dader geweest zou kunnen zijn, “niet gedraald, Giffey erbij gehaald”.

Ter redding van de eer (?) van de Badense pers: Het was alleen maar de Badische Zeitung, die er problemen mee had, “man en paard” resp. rijwiel-/vrouwenberijder en rijwiel te noemen. Waar deze regionale krant geen monopolie heeft, viel er b.v. in de Lahrer Zeitung te lezen, dat het bij de “verdachte” gaat om een Nigeriaan, die werd gearresteerd.

Die avond legde hij in ieder geval zijn hoofd niet op een kussen in zijn vaderland te ruste. Wellicht ook niet, als hij voor het Gerecht gesleept mocht worden, en vermoedelijk, omdat er “niks is gebeurd”, wederom op anderen wordt losgelaten.

Door: Albrecht Künstle.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2020/05/22/polizei-sucht-zeugen-fuer-sexversuch-mit-dunkelhaeutigem-fahrrad/