Saksen: Kind weggehaald bij vergrijp tegen Coronamaatregelen

Door: Redactie PP

Over de Ouderbrief van het Saksische Cultministerie http://schule-sachsen.de/20_05_16_Elternbrief_GS_FS.pdf, die ouders bij vergrijpen tegen Corona-maatregelen dreigt met in bewaringneming van hun kind door de instanties heeft de AfD-parlementsafgevaardigde Nicole Höchst zich thans uitgesproken:

Wie had een paar maanden geleden nog geloofd, dat enkel en alleen de verdenking van een griep-gerelateerde aandoening überhaupt zou kunnen leiden tot onttrekking van het kind aan het ouderlijk gezag door ambtelijke in bewaringneming en daarmee tot de ergste aanval van de staat op kinderzielen en ouders? Waarschijnlijk niemand!
Niettemin is dit horrorscenario reeds nu realiteit. In een Ouderbrief dreigt het Saksische Cultministerie de ouders met dit scenario, als er een verdenking van besmetting bestaat of een dagelijks verklarings- en geen bezwaar-document niet is ingevuld en geen van beide ouders onder schooltijd te bereiken zijn.

Op die manier kan niemand meer vroeg naar zijn werk gaan en er zeker van zijn, zijn kind ’s avonds nog thuis te hebben, als hij niet van uur tot uur bereikbaar kan zijn. Waarom brengt men een kind, waarbij men Corona vermoedt niet naar de dokter en informeert men de ouders zo snel mogelijk hierover, zodat die hun kind onverwijld aldaar kunnen afhalen? Dezelfde gang van zaken vindt toch ook plaats bij een kind dat een ongeluk krijgt in het KDV of op school. Waarom wordt bij een geval van Corona-verdenking een verscherpte regeling ingevoerd? En hoe is de ‘teruggave’ van het kind geregeld? Daarover zwijgt het document.

Ideologisch agerende dictaturen handelen navoelbaar willekeurig ter eigen machtsbehouding en bedreigen gezinnen, zoals destijds in de DDR gebeurde. Democraten daarentegen meten niet met twee maten, handelen navoelbaar staatsrechtelijk in het belang van hun burgers en ondersteunen gezinnen. Leidt nu een virus tot het oppergezag van de staat over de kinderbedden? Hoe men ook tegenover de Saksische beschermingsmaatregelen staat, hier gaat het om een onmenselijke en absoluut ethisch-moreel verwerpelijke dwangmaatregel of tenminste om het dreigen ermee.

Voor ons als AfD-fractie vertegenwoordigen gezinnen met hun kinderen een buitengewoon beschermingswaardig element als sociale kiemcellen van onze vrijzinnig-democratische samenleving. Niet voor niets werd in de Grondwet juist dit stevig verankerd. Wie een virus instrumentaliseert, om ouderrechten en kinderwelzijn buiten werking te stellen, verlaat de bodem van de Grondwet en miskent al onze gegroeide waarden van de samenleving.

De AfD-fractie zal de steeds meer diepgaande, stapsgewijze beknotting van onze grondrechten niet accepteren. Kinderen behoeven geen in bewaringneming door de staat volgens nieuwe wetten en verordeningen, maar hart en verstand.

Door: Redactie PP.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2020/05/24/sachsen-kindesentzug-bei-verstoss-gegen-coronamassnahmen/

Een gedachte over “Saksen: Kind weggehaald bij vergrijp tegen Coronamaatregelen

Reacties zijn gesloten.