CDU-Bochum verheugt zich over omstreden bouw moskee

HOEWEL BVD WAARSCHUWT VOOR VERBINDINGEN MET MOSLIMBROEDERS

Door: Michael Stürzenberger.

Afgelopen zondag heeft de CDU-Bochum via Facebook https://www.facebook.com/CDUBochum/posts/4176049405768797 de geplande bouw van de moskee van de door de BVD-NRW in de gaten gehouden Islamitische Cultuurvereniging gevierd. De 10.000 vierkante meter grote “Groene Moskee” heeft het “karakter van een intercultureel ontmoetingscentrum” en zou voor Bochum een “echte aanwinst” zijn. De Christendemocraten beschouwen het project als “innovatief”, “milieuvriendelijk” en “verbindend”. De vraag is alleen voor wie.

Reeds in Maart vorig jaar meldde RP Online https://rp-online.de/nrw/panorama/bochumer-moschee-wegen-kooperation-mit-muslimbruedern-in-verdacht_aid-37609989, dat de BVD Noordrijn-Westfalen vanwege coöperaties met de radicale Moslimbroederschap een oogje in het zeil houdt op het reilen en zeilen van de Islamitische Cultuurvereniging Bochum (IBK) en zijn huidige Khaled-Moskee. Ze staat te boek als aanspreekpunt voor Moslims met radicaal-islamitische activiteiten. Predikers en referenten uit de kringen der Moslimbroederschap zijn daar opgetreden. Ook de WAZ berichtte hierover https://www.waz.de/staedte/bochum/staatsschutz-beobachtet-bochumer-moschee-und-kulturverein-id216729159.html, zij het vanachter de betaalmuur.

In de Stadtspiegel viel in juli te lezen https://www.lokalkompass.de/bochum/c-politik/oberbuergermeister-ignoriert-bedenken-des-verfassungsschutzes_a1171350, dat ook Salafisten zoals de vorig jaar uitgewezen Sami W. in de Khaled-Moskee in en uit liepen. Daarnaast Moslimbroeders als Taha Amer, voorzitter van de Raad van Imams en Geleerden van Duitsland, die een belangrijke functie in het actie-netwerk van de Moslimbroederschap inneemt. Ook Achmed Khalifa, sinds vele jaren Imam van het Islamitisch Centrum München (IZM), die vanwege zijn banden met de Moslimbroederschap door de Beierse BVD in de gaten wordt gehouden, was te gast in Bochum.

Dit is buitengewoon hachelijk, want het in 1973 opgerichte IZM geldt als centrum van de Moslimbroeders in Europa en als schakelpunt der Internationale politieke Islam. De Moskee aldaar wordt ook bestempeld als de op drie na belangrijkste van de Islam, over welke er tot nu toe twee boeken https://www.fr.de/kultur/literatur/eine-moschee-muenchen-11432339.html in omloop zijn: “De vierde moskee” https://www.amazon.de/Die-vierte-Moschee-islamische-Fundamentalismus/dp/3608946225 van de journalist en Pulitzer-prijswinnaar Ian Johnson en “Een moskee in Duitsland” https://www.amazon.de/Eine-Moschee-Deutschland-Geheimdienste-politischen/dp/3406614116 van de historicus en BR-redacteur Stefan Meining.

Aangezien de Islamvereniging momenteel nog niet beschikt over voldoende financiële middelen, om het reusachtige project te realiseren, is de stad Bochum met ongeveer 650.0000 euro in de bres gesprongen om het bouwterrein af te sluiten en 100 parkeerplaatsen te bouwen. Aansluitend moet er vervolgens een prefab-hal verrijzen, die voorlopig als provisorische moskee plaats biedt voor 500 Moslims.

Het architectenbureau Schulz werd door de IKB reeds belast met de planning van het totale project. De ontwerpen, die afgelopen maandag werden gepubliceerd https://www.baunetz.de/meldungen/Meldungen-Gernot_Schulz_plant_Moschee_aus_Stampflehm_7260663.html, doen de gigantomanie van de koranbunker vermoeden. De 21 meter hoge en 625 vierkante meter grote, vijfhoekige gebedsruimte biedt plaats aan 1500 Moslims, alleen mannen uiteraard. Daarnaast komen er 350 vierkante meter gebedsruimten voor vrouwen. Nog eens 580 vierkante meter staan ter beschikking voor de Foyer, ontmoetings- en verblijfsruimten.

Gesitueerd wordt het reusachtige Islam-project in de buurt van de Bochumse binnenstad en van het voetbalstadion. De IKB heeft afgelopen woensdag de eerste afbeeldingen van het mammoet-project samen met een oproep tot donatie gepubliceerd https://www.ikv-online.net/. Met de uitspraak van de profeet Mohammed, dat Allah voor eenieder die voor hem een moskee bouwt, in het Paradijs een huis zou inrichten, probeert men de Ware Gelovigen te paaien om geld af te staan.

In de Bochumse Gemeenteraad steelt alleen de AfD zich tegen het omstreden project te weer. Een burgerprotest tegen de bouw van de moskee is weliswaar niet langer mog elijk, aangezien de grond niet meeraan de stad behoort. Maar tegen de bouw van de parkeerplaatsen loopt een burgerprotest, waarover de Burgerbewegung Pax Europa (BPE) bij haar manifestatie in Bochum op 31 augustus vorig jaar ook berichtte:

‘Tichys Einblick’ heeft intussen met de plaatselijke voorzitter van de CDU Bochum getelefoneerd, die hoe dan ook in het gesprek zelfs na herhaaldelijk navragen geen probleem wil erkennen met de felicitatie voor een door de BVD in de gaten gehouden Islamvereniging https://www.tichyseinblick.de/daili-es-sentials/bochumer-cdu-gratuliert-islamistischem-verein-zu-moscheebau-und-fastenbrechen/. De Junge Freiheit bericht eveneens over dit schandaal.

Het verzet tegen dit project wordt gecontinueerd. Ook een nieuwe manifestatie van de BPE in Bochum is gepland, zodra de samenscholingsbeperkingen met betrekking tot de Coronacrisis dit mogelijk maken.

Voor hun steun aan dit moskee-project kan per e-mail worden bedankt bij de CDU Bochum https://cdu-bochum.de/6_98_Geschaeftsstelle.html , overigens ook vaderlandsverbond van parlementsafgevaardigde- en CDU-secretaris-generaal Paul Zimiak:

cdu@bochum.de

Verzoek: A. u. b. bij het aanschrijven ondanks alle begrijpelijke ergernis graag ter zake blijven en niet beledigen.

Door: Michael Stürzenberger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: http://www.pi-news.net/2020/05/cdu-bochum-freut-sich-ueber-umstrittenen-moscheebau/