Dietzenbach: 50 mannen stichten brand en vallen te hulp snellende ingezette krachten bruut aan

Door: David Berger.

Reddende krachten aanvallen behoort mede tot de meest walgelijke misdrijven, die zich momenteel in Duitsland steeds meer uitbreiden. Zo hebben deze morgen 50 mensen in Dietzenbach (district Offenbach) eerst brand gesticht en daarop de te hulp geroepen reddende krachten aangevallen.

Het politiebericht: In de vroege vrijdag, kort na middernacht, kwam het in Dietzenbach tot een mega-inzet van de politie. Omwonenden hadden tegen Middernacht een brand aan de Mespelbrunner Weg gemeld.

Massaal met stenen bekogeld

Toen de eerste medewerkers van de brandweer en de politie arriveerden, werden zij massaal met stenen bekogeld. De politie verzocht onmiddellijk om meer assistentie, waaronder ook een politiehelikopter. Zoals de eerste onderzoeken hebben uitgewezen, waren klaarblijkelijk afvaltonnen en een dragline in brand gestoken. Toen brandweer en politie op de plaats van de brand arriveerden, werden ze bekogeld met stenen.

Kennelijk ging het om een voorbereide actie, want er konden klaargelegde hopen stenen worden gesignaleerd. Door krachtig optreden kon de politie tegen 2 uur de rust herstellen, de helikopter kon vertrekken, de vuren waren gedoofd. Door de stenen regen werden meerdere patrouillewagens beschadigd. Over gewonde inzetkrachten zijn tot nu toe geen gegevens beschikbaar.

Materiële schade minstens 150.000 euro.

De politie heeft drie personen gearresteerd; twee verstoorden de inzetmaatregelen en kwamen een verwijzing naar een plaats niet na, een derde persoon kan volgens huidige bekentenissen hebben meegedaan een het bekogelen met stenen. De ontstane materiële schade is volgens de eerste voorzichtige schattingen van de politie vast te stellen op minstens 150.000 euro”- tot zover de melding van de politie.

De brandweer verzocht de aanvallers meerdere keren, het stenen gooien te staken, waarom zij aan het verzoek geen gehoor gaven, schijnt raadselachtig …

De Spessartvestiging, in welke de plaats delict zich bevindt, geldt binnen Dietzenbach als no-go-area (“sociale brandhaard”). Vijftien jaar geleden was de omgeving wekenlang in het nieuws, omdat er steeds weer auto’s in brand werden gestoken en de te hulp snellende inzetkrachten werden gehinderd in hun werk en vaak met stenen werden bekogeld. Afgelopen maandag waren inde kelderboxen van een flat van de vestiging honderden gestolen fietsen zowel als bouwwerktuigen (de brand werd op een bouwplaats gesticht!) door de politie in bewaring genomen https://www.wiesbadener-kurier.de/lokales/region/mehr-als-200-fahrrader-in-dietzenbach-sichergestellt_21722660.

Zeer hoog aantal migranten

Over de totale bevolking in Dietzenbach schrijft OP-Online: Mensen van bij elkaar 120 verschillende nationaliteiten staan in Dietzenbach vermeld. Het aantal buitenlanders ligt rondde 25,2 procent (8762 mensen). Ter vergelijking: in 2004 waren het er nog 27 procent, in 1997 zelfs 30,9 procent. De teruggang is vooral terug te voeren op inburgeringen en op dat negen van de tien hier geboren kinderen een Duitse pas ontvangen. Ziedaar de verklaring van het feit, dat het aantal buitenlanders onder de 16 jaar nog slechts op 15,8 procent ligt. Hoe hoog het aantal mensen met migratie-achtergrond is, komt uit de stadscijfers niet naar voren.

Evenwel tonen de gegevens zeer duidelijk, welke naties er in Dietzenbach worden vertegenwoordigd, afgezien van de Duitsers. De grootste nationale groepering vormen de Turken met 37,1 procent (3255 mensen), dan volgen de Marokkanen met 10,4 procent (913) voor de Italianen met 5,0 (435), de Afghanen met 3,7 (325) en de Grieken met3,6 procent (314).”

Branden alleen maar gesticht, om inzetkrachten in hinderlaag te lokken

“Wij gaan ervan uit, dat de branden alleen werden gesticht, om de inzetkrachten te lokken”, aldus een woordvoerder van de politie tegenover de Duitse persdienst.

FFH schrijft daarover https://www.ffh.de/nachrichten/hessen/rhein-main/toController/Topic/toAction/show/toId/241205/toTopic/dietzenbach-50-randalierer-greifen-polizei-an.html: “Hinderlagen tegen inzetkrachten zijn volgens informaties van de politievakbond geen op zichzelf staand geval. “Dit houden we al langer in de gaten”, zei de deelstaat-voorzitter van de politievakbond in Hessen, Andreas Grün, tegen de Duitse persdienst. Dat meteen een groep van om en nabij de 50 aanvallers politieambtenaren overvallen, is echter niet alledaags.

Politie had zich voorlopig moeten terugtrekken

Grün gaat ervan uit, dat het in Dietzenbach de bedoeling was, de politie massief aan te vallen. “Dat was voorbereid.” Gelukkig, dat niemand gewond raakte. De agenten hadden zich na aankomst op de plaats van inzet eerst eens moeten terugtrekken om versterking en beschermende uitrusting te halen.”

En de “Welt” hierover: “Pas op donderdag had het recherche-Bondsbureau (BKA) bericht over een nieuwestijging van geweld tegen politieagenten in Duitsland. Zo werden als gevolg van het situatiebeeld m. b. t. geweld tegen politieagenten het afgelopen jaar 36.126 gevallen geregistreerd. Dat waren om en nabij de 30000 gevallen – oftewel 8,6 procent – meer dan in het jaar 2018.
Inzetkrachten worden bijvoorbeeld bekogeld met vuurwerk bekogeld of aangevallen met ijzeren staven. Ook het aantal agenten, dat slachtoffer werd van een aanslag ging omhoog. In 2019 waren het er 69.466. Vergeleken met 2018 (65.896 slachtoffers) werd er een toename van r,4 procent geregistreerd.”

Links-extremistische aanslag op de politie?

Op Internet zijn momenteel verschillende berichten in omloop over de groep daders: Gaat het om een aanslag vanuit links-extremistische kring? Om een daad, die door migranten werd gepleegd? Of komt het geweld deze keer van Rechts? De verantwoordelijken hebben daarover tot nu toe geen stelling genomen. Een ding is echter nu al duidelijk: De woede van de mensen over de wandaad is enorm. En dat is maar al te begrijpelijk.

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2020/05/29/dietzenbach-50-personen-legen-feuer-und-greifen-zur-hilfe-eilende-einsatzkraefte-brutal-an/