Duitse regering: “Onacceptabel en weerzinwekkend gedrag”- evenwel niet in Stuttgart

Door: Michael van Laack.

Ook vandaag was er weer een regerings-persconferentie. De “eerste ridder” van Angela Merkel- regeringswoordvoerder Steffen Seibert – babbelde bijna 50 minuten lang over koetjes en kalfjes. Vanzelfsprekend ook over Corona. harde woorden vond hij voor de omgang van sommige tijdgenoten met de burgers in de “hotspots” Gütersloh en Warendorf.

Zo mocht er niet met mensen worden omgegaan, meende de meer dan 30 jaar geleden, in het gelukkige bezit van een studiebeurs van de “Studiestichting van het Duitse volk” gekomen voormalige moderator van het hoofdnieuwsberichten-programma van ZDF. Zou trouwens moeten worden omgedoopt, die stichting; klinkt als een verzameling oude witte mannen!

Inhoudelijk heeft Seibert vanzelfsprekend gelijk. Zijn uitlatingen maken eigenlijk opnieuw pijnlijk duidelijk, dat met betrekking tot de gebeurtenissen in Göttingen https://philosophia-perennis.com/2020/06/21/corona-hotspot-goettingen-2/ en Stuttgart https://philosophia-perennis.com/2020/06/22/stuttgarter-polizist-das-ist-krieg/ het afgelopen weekeinde duidelijke woorden en mededelingen ontbraken
.

De Duitse regering vindt niet alles walgelijk

“Dat mensen uit Gütersloh en Warendorf voor een deel worden beledigd, dat auto’s worden bekrast, dat is natuurlijk volledig onacceptabel en weerzinwekkend gedrag. … juist in moeilijke situaties moeten wij elkaar met respect en sympathie behandelen.”

Het citaat bevindt zich tussen 7:52 en 8:26 in onderstaande video.

En ook dit: “En iedereen zou er aan moeten denken, dat we allemaal in de situatie zouden kunnen komen, in de buurt van een uitbraakhaard te wonen en vervolgens mede in het leed te worden betrokken.”

Wat betreft Göttingen en Stuttgart geen medelijden van Seibert
Uiteraard, van een kanselier, die probeert strafrechtelijke aangiftes te verhinderen, die een links-radicale journaliste zouden kunnenschaden, kan men nauwelijks medelijden voor politie, winkeliers en omwonenden verwachten. Maar Steffen Seibert spreidt bij elk van zijn conferenties zo veel charme tentoon en vindt anders toch empathische woorden betreffende alle onderwerpen.

Als U het mij vraagt, was het daarom een teken van grootsheid en emancipatie geweest als hij, als plaatsvervanger van Merkel, over Göttingen en Stuttgart b.v. het volgende had gezegd:

Mijn “hartstochtelijke “en wellicht eeuwig onvervulde wens

“Dat in Göttingen en Stuttgart politieagenten werden aangevallen en beledigd, dat auto’s in brand werden gestoken, winkels vernietigd en vele inwoners angst en schrik werd aangejaagd, is natuurlijk een volledig onacceptabel en weerzinwekkend gedrag. Ook de mensen uit de party- en evenementen- scene moeten juist in moeilijke situaties hun medeburgers met respect en sympathie behandelen.”

Of misschien: “En eenieder zou er aan moeten denken, dat iedereen in de situatie terecht zou kunnen komen in de buurt van een heksenjacht-manifestatie of een slachtpartij tegen de politie te wonen en vervolgens in het leed te worden meegetrokken.”

Tja… Als, als – de speculaties zijn niet mals!

Misschien, dat Merkels buikspreekpop ook alleen maar zulke sterke woorden over Gütersloh heeft gevonden, omdat hij daarmee geen ANTIFAscisten of migranten kon verstoren of zelfs collega-journalisten tegen zichzelf en de geliefde kanselier kon opzetten – vanwege de verdediging van de uiterst racistische politie of vanwege het aanvallen van de belangrijkste pijlers van de samenleving. Dus de asielzoekers en de vele anderen die nog niet eens zo lang hier zijn, als Seibert in functie is!

Dat was vandaag weer eens in het algemeen gekletst. Categorie “Is voor niemand pijnlijk en moest weer eens worden gezegd.” Dus in deze zin: Dank U, dat we er eens over gesproken hebben, Collega Seibert!

Door: Michael van Laack.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2020/06/26/bundesregierung-inakzeptables-und-widerwaertiges-verhalten/