Omdat ze bij het bidden geen mondkapje wilde dragen: Mindervalide oudere wordt in de Stephansdom afgevoerd door de politie

Door: Redactie Jouwatch.

Oostenrijk/Wenen – Orwell heeft met zijn roman “1984” nog zeer rustig aan gedaan, de staatsterreur á la het stalinisme is teruggekeerd:
Omdat zij bij het biddengeen mondkapje wilde dragen, werd een mindervalide 75-jarige gepensioneerde in de Stephansdom door de politie afgevoerd.

Het “Initiatief voor onafhankelijke Corona berichtgevingen (ICI) bericht https://www.initiative-corona.info/aktivitaeten/ over een buitengewoon schandalige zaak rondom de Corona-terreur.

De 75-jarige, aanzienlijk mindervalide katholieke Gisela R. ging op 17 mei jl. in het Aartsdiocees Wenen naar de Stephansdom om te bidden. in de grotendeels lege Dom en op grote afstand van anderen weigerde ze het dragen van een mondkapje met het argument: “Omdat ik zonder gezichtsbedekking wil bidden tot mijn Vader in de Hemel, er is sprake van recht op vrije uitoefening van Godsdienst”. Nadat een buitengewoon ijverige Dom-toezichthouder de politie geroepen heeft, begint voor de oude dame een waar martelaarschap.

De politie voert de totaal in shock verkerende oudere af uit de Dom. Gisela R. brengt uit: “Jezus Christus is de Heer over de kerk, wat doet de politie hier? Dat is waarachtig als in het communisme!”

Bedreigd met verwijzing in de psychiatrie

De aanzienlijk mindervalide vrouw, die sinds enkele maanden wacht op twee knie-operaties, wordt door de politie over de Stephansplatz gesleept. De politie stelt haar in bewaring. Gisela R. heeft de politie uitgelegd, dat zij zich door het mondkapje geïntimideerd voelde, omdat ermee wordt getoond, dat de één de vijand is van de ander, en dat nu veel mensen alleen moeten sterven.

Tegen middernacht overweegt de politie een overdragen van de intussen doodsbang gemaakte vrouw aan de psychiatrie. Pas na bijna vier uur door de politie in bewaring gehouden te zijn wordt de oude dame door een dienstdoende arts in vrijheid gesteld. Later krijgt ze een boete van meer dan 120 euro vanwege “verstoring van de Godsdienstrust”. Gisela R. heeft volgens ICI bezwaar aangetekend. Ze is “geen hond”, die een muilkorf nodig heeft.

Daar komt nog bij, dat zij na een longembolie om medische redenen überhaupt geen mondkapje mag dragen. Een paar dagen later wordt ze thuis door drie politieagenten opgezocht, om haar nogmaals te ondervragen. Ze wordt op het politiebureau verbaliseerd en overleg betrokken. “Ik ben een vrije burger, die haar rechten opeist en niet hoeft te voldoen aan dictatoriale wetten. De politiek stoort zich hier niet aan de wet”, aldus Gisela R. “Maar er zijn immers geen wetten meer, nu is immers Corona de wet”.

Het Oostenrijkse online-magazine kath.net heeft de afgelopen week het Aartsdiocees Wenen verzocht, stelling te nemen, maar tot nu toe geen antwoorden op het voorval gekregen.

Door: Redactie JouWatch.
Vertaling: Theresa Ge3issler.
Bron: https://www.journalistenwatch.com/2020/07/03/weil-beten-maske/