De Corona-kwitantie: 25 miljoen werkelozen!

ALS DREHHOFER (vert.: Seehofer) ZIJN LAATSTE CAPRIOLEN MAAKT, DE POSTBODE NIMMER HET TANDENKLAPPEREN STAAKT

Door: Peter Bartels.

BILD https://www.bild.de/politik/2020/politik/eu-kommission-wirtschaft-bricht-noch-staerker-ein-als-erwartet-71737608.bild.html en FAZ staan verbaasd: “De economie stort nog erger in elkaar dan verwacht.” De politieke commissarissen van de Alpenpravda murmelen: “25 miljoen werkelozen wereldwijd – alleen al in Duitsland 2, 8 miljoen, een half miljoen meer als vorig jaar!” … De schelmen van Schilda bouwden ooit een raadshuis zonder ramen en verbaasden zich erover, dat het binnen donker was.

Corona maakt niet alleen de mondkapjes- en WC-papier-producenten rijk, ze maakt zelfs blijkbaar onnozelaars als Merkel en haar media-Corona rijker aan ervaringen: ’s Nachts is het kouder dan buiten!! Het is om kotsmisselijk van te worden, maar ook om je dood te lachen: Hier leggen de Schilda-schelmen van deze tijd een staat lam, ketenen 81 miljoen mensen maandenlang vast in de Corona-Goelag (“Merkel-Mallorca”) aan het balkon met de “Proleten-pool” (waskom). En dan staan ze er nog verbaasd over, dat er in de werkgelegenheden geen “licht” meer in-, geen asem meer uitkomt. BILD: “De economische resultaten in ze Eurozone zouden in 2020 om en nabij de 8,7 procent kunnen kelderen, in alle 27 EU-landen om en nabij de 8,3 procent, zo deelde de Brusselse autoriteit dinsdag mee”.

Vervolgens wordt een druilerige EU-eunuch, genaamd Valdis Dombrovskis (48!) geciteerd: “De economische uitwerkingen van de Lockdown zijn ernstiger, dan wij oorspronkelijk hadden verwacht”.

“De zwaar door de Corona-pandemie getroffen landen Frankrijk, Italië en Spanje zijn door de crisis buitengewoon zwaar getroffen: Aldaar wordt een achteruitgang van het Bruto Nationaal Product (BNP) van meer dan tien procent verwacht.”

“Vervolgens sloeg Corona toe”

En de Alpenpravda https://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/corona-krise-oecd-befuerchtet-25-millionen-arbeitslose-mehr-1.4959427, het propaganda-politbureau van Merkel, slaat stompzinnig de pan-trom: (Daarnaast hadden toch…) “de 37 OECD-leden … aan het begin van dit jaar een nieuw arbeidsmarkt-record bereikt. Vervolgens sloeg Corona toe en vernietigde bijna alle werkgelegenheidssuccessen sinds de financiële crisis van 2008 …” Maar meteen merkelt hij bezwerend: “De gezondheidsmaatregelen tegen de pandemie hebben volgens berekeningen van de OECD honderdduizenden, mogelijk miljoenen doden verhinderd.” en neuzelt tenslotte, even verbeten als kernachtig: “Komt het tot een tweede besmettingsgolf met opnieuw massieve inperkingen van de economie, dan stijgt het werkelozenpeil dit jaar met meer dan twaalf procent. Vervolgens zou het aantal werkzoekenden … met meer dan 80 miljoen worden verhoogd.”

Noch door het zieltogende BILD, het juveniele taz-FAZ, noch door de politcommissarissen van de Alpenpravda ook maar één woord erover, dat de Corona-griep het verlangde vijgenblaadje was/is: Voor de Grieken, die sinds 150 jaar schulden betalen met schulden…. Voor de Italianen, die tijdens de rooftochten van de Romeinen behalve vino, salami, Fiat en Gelati nauwelijks iets van de grond kregen … De Spanjaarden na Franco alleen een koning … De Fransen na de Concorde alleen de banlieues …

De Duitsers – Europa’s modelvolk

De Duitsers daarentegen liepen steeds voorop als Europa’s modelvolk: Regelmatig aan het werk, zelden dronken, nog zeldener ziek, punctuele belasting- en strafrechtelijke mandaten. En in 2015 gilden niet weinigen met natte slips de fiere, jonge omvolkers uit Arabië en Afrika als popstars met teddybeertjes het “welkom” toe. En dokken sindsdien jaarlijks meer dan 30 miljarden euro’s voor logies, halalkost, sneakers, snoepgoed, flat, zakgeld. Meer dan 150miljard tot nu toe. De overige miljoenen voor de “bootvluchtelingen”-piraten, moskeeën, hele rissen advocaten, Stasi- Kahane- en Antifa-stichtingen daar nog bovenop. Zoals PI-NEWS onlangs schreef: 150 miljard tegen 1500 biljoen? Kassa!

De even ongegronde als dwaze “Germaanse Angst” voor de Corona-griep zweepte zieltogende partijen, zoals de CDU/CSU, de pers en/of de staats-TV in de enquêtes voor korte tijd weer op; Frontberichten waren altijd al de beste zieltjeswinnaars. En zo hopen, hekelen en huichelen allen, die allang door het gezonde mensenverstand van de AfD met de tanden klapperen, dat de Corona-angst nog minstens tot de volgende verkiezingen in het volgende jaar aanhoudt. Zodat de AfD niet weer ‘doormarcheert’, hen de potten met goud betwist, die de zwarten, roden en groenen zo mooi voor zichzelf hebben gevuld.

Met of zonder maskerade

Ze grijpen naar ieder bot: ’s Morgens na acht uur bij ‘MorgenMagazine’ mag een grijze oude man nieuwe “vluchtelingen”-capriolen uithalen: Het EU-Oosten wil nog steeds geen vluchtelingen opnemen … De media moeten helpen … In BILD klappert een oude “postbode” -met-Grappa-gebit https://www.bild.de/politik/kolumnen/franz-josef-wagner/post-von-wagner-betrifft-dankesbrief-an-die-maske-71732128.bild.html: “Dat ik nog steeds aan deze zijde leef … dank ik aan mijn mondkapje. Zij geeft me veiligheid in de supermarkt … Als wij onze mondkapjes afdoen …kan alleen God ons nog helpen…”

Iemand, wie dan ook, moest Drehhofer eens aan het verstand brengen, dat hij met 71 jaar te oud is voor capriolen. En Grappa-Gustl, dat hij met 77 jaar een gezegende leeftijd bereikt heeft, die zelfs Merkels virologen “doelgroep” noemen; de secretaresse van zijn hoofdredacteur zou eens op haar hoge hakken voor hem naar de supermarkt moeten strompelen, zijn dagelijkse biopap kopen. Met of zonder mond”maskerade”.

Door: Peter Bartels.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.pi-news.net/2020/07/die-corona-quittung-25-millionen-arbeitslose/