Merkel 2018: Niemand heeft de bedoeling, een schulden-unie tot stand te brengen

Door: David Berger.

Opnieuw werd met betrekking tot de omvorming van de EU in een schulden-unie duidelijk, dat Merkel ook over dit onderwerp haar kiezers sinds twee jaar op onbeschaamde wijze voorgelogen heeft.

In 2018 beloofde zij de kiezers nog: “Er zal geen sprake zijn van een schulden-unie”.

De EU-top heeft onder aanvoering van Angela Merkel een zoveelste tragische mijlpaal in de geschiedenis van de EU bereikt. De Europese Unie werd heimelijk in een schulden-unie veranderd.

Het “wederopbouwfonds” is “de finale zondeval”, aldus Alice Weidel zeer juist: “De EU neemt schulden op, hoewel ze geen recht heeft op een eigen staatsbeheer en financiële soevereiniteit, Duitsland staat daarvoor in, en het geld gaat aan de parlementen en aan hun huishoudelijk recht voorbij.”

De “moeder van alle leugens”

En met betrekking tot de Duitse kiezers moet tevens worden gezegd: Hoewel Merkel hen iets heel anders had beloofd. Eens te meer heeft Merkel ons voorgelogen met een gotspe, die in de geschiedenis van ons land haar gelijke niet kent.

Daarom maken wij thans een tweet tot Tweet van de Dag, Waarmee de CDU- Duitsland bijna twee jaar geleden, op 28 Juni 2018 haar kiezers erin luisde:

“Merkel stelt duidelijk: Iedereen dient zich te houden aan de overeengekomen regels; elke lidstaat is verantwoordelijk voor zijn eigen huisgouden. Er zal geen sprake zijn van een schulden-unie: Stabiliteit en groei komen uit elkaar voort. #EUCO #RegErkl”

Steeds meer mensen verliezen vertrouwen in de Duitse regering

Precies het tegendeel heeft zij thans op de EU-raadstop – ondanks wat ze ooit heeft beloofd en ondanks de hevige tegenstand van enkele EU-landen – doorgezet. Zo is het geen wonder, dat steeds meer Duitse burgers ervan uitgaan, dat ze door het systeem-Merkel heel doelbewust worden voorgelogen. Twee dagen geleden kopte de Deutschlandfunk https://philosophia-perennis.com/wp-admin/post-new.php: “miljoenen mensen denken, dat de media de feiten rond Corona onder druk van de regering verzwijgen”.

Nee, ze denken het niet, ze wéten het – terwijl de voorgelogen schaapjes van Merkel doorgaan met in haar te geloven. Tegen alle beter weten in!

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2020/07/22/merkel-2018-niemand-hat-die-absicht-eine-schuldenunion-zu-errichten/