Zoveelste groene waanzin in Berlijn: De “Pop-up-klimaatstraat”

Groene districtsburgemeester van Friedrichshain-Kreuzberg Monika Herrmann tijdens het “demonstreren” voor het klimaat (Foto: Imago/Mang)

Door: redactie JouWatch.

Als er niets anders functioneert – zwakzinnige ideologische projecten op kosten van de belastingbetaler krijgen R2G-politcommissarissen in Berlijn altijd op de barricades. In het bijzonder wanneer het gaat om ecologisch-klimaat-correcte pesterijen met volks-opvoedend karakter: Na “Pop-up-fietspaden” krijgt het shithole aan de Spree nu ook zijn eerste “Pop-up-klimaatstraat”.

Het was weer eens de groene districtsburgemeester van Friedrichshain, Monika Herrmann, bekend van radio en televisie om haar absurde statements m. b. t. het dealer-paradijs Görlitzer Park, die vrijdag in de Danneckerstrasse in Friedrichshain de eerste tijdelijke “Klimaatstraat” van het district opende, zoals “Radio Berlin-Brandenburg” bericht. Omdat het verkeer in Berlijn immers gesmeerd loopt en het praktisch nergens tot opstoppingen of belemmeringen komt, stoort het vast en zeker niet – dachten de verantwoordelijken wellicht – om en compleet straatdeel tussen Rotherstrasse en Rudolfstrasse af te zetten – en dat niet alleen voor auto’s, maar ook voor fietsers.

Hiertoe werd het asfalt gedecoreerd met 20 potplanten – een regelrechte vorm van bomenfoltering weliswaar, daar de planten in de beperkte potten geen adequaat wortelwerk kunnen ontwikkelen en zonder bescherming zijn uitgeleverd aan het vandalisme van passanten en omwonenden, maar beslissend is het, hoe de humbug politiek wordt verkocht: In dit geval als “groen oase ter recreatie”.

Verkeer en economie als voornaamste vijand

Men wil zo de openbare ruimte “in ons dichtbevolkte district eerlijker verdelen”, kwinkeleerde Herrmann bij de opening. Dat “bewegend en stilstaand gemotoriseerd verkeer” te veel plaats “verbruikt”- kortom: dat voor het verkeer bedoelde straten worden benut door het verkeer – daarin zou verandering moeten komen.

De groene stedenbouwkundigen gaan steeds meer lijken op verblinde deelnemers aan een gymnasiale Naamloze Vennootschap, die elkaar proberen te overtreffen door naïeve projecten. Elke maand wordt er een nieuw idee uit de hoge hoed getoverd, over hoe een ander stuk infrastructuur kan worden “herwaardeerd” en hoe zodoende deelnemers aan het verkeer en economie het leven lastiger kan worden gemaakt. (DM)

Door: Redactie JouWatch.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.journalistenwatch.com/2020/07/28/naechster-irrsinn-berlin/