Waarom deze politieman ondanks alles een held werd…

Door: David Berger.

Ik heb er lang over nagedacht, of ik bij deze video een eigen PP-bijdrage moest maken – sinds ik hem voor het eerst heb gezien en er meteen kippenvel van kreeg en de tranen in mijn ogen stonden, laat het me niet meer los.

Niet vanwege de missioneringspogingen van de activist op het podium, maar vanwege de politieagent, bij wie men door de cameraregie ongelofelijk dicht in de buurt komt en die voor één ogenblik, dat Stefan Zweig wellicht een ‘sterren-uur der mensheid’ genoemd zou hebben, in een dilemma-situatie raakt, die hem zijn hele leven niet meer zal loslaten.

Tranen in zijn ogen

Zijn gezicht, zijn aarzelen, de tranen in zijn ogen tonen aan: De man is geen schoft, geen gewetenloze gewichtigdoener: Hij staat voor de keuze, óf zijn dienst-eed, óf zijn hart en verstand te volgen. de keuze te maken voor een compleet economisch einde en het verlies van zijn baan, óf voor een wie weet lang aanhoudend knagend geweten. Hij bevindt zich in een situatie, die steeds meer mensen, die onder het systeem-Merkel leven, zo of in soortgelijke vorm moeten meemaken.

Wie zou het wagen, om hem op dit moment raad te geven, hem te veroordelen?

Omdat ik de verlangens van de Corona-demo in verregaande mate deel, is zijn beslissing voor mij verkeerd. En toch is hij voor mij een held geworden, zij het dan ook niet in de klassieke zin van het woord. Maar in realistische zin, die als altijd in de mensen het Goede liefhebbende èn het naar het Kwade neigende ziet. Deze altijd durende strijd bepaalt de grootheid en schoonheid van de Mens.

Hij staat voor honderden politiemensen in deze duistere tijd

Want hij heeft openlijk getoond, in welke gedeeltelijk tragische situaties politiemensen in deze duistere uren verzeild raken – naast de zonder meer voorhanden zijnde belasting, die met dit beroep verbonden is.

Met name in de afgelopen weken, waarin de tegenwoordig misschien wel beste politie ter wereld op de vreselijkste manier wordt uitgescholden en aldus moreel werd verzwakt.

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2020/08/05/warum-dieser-polizist-trotz-allem-ein-held-wurde/