Den Haag: 27 arrestaties na meerdere dagen durende straat-veldslag in islamitisch bolwerk

Door: Alex Cryso.

Het begrip “jongere” is al even relatief geworden als “Duitser” of “Zuidlander”. Een expanderende uitdrukking, die intussen heel veel kan inhouden: Jonge Moslims, gedegenereerde autochtone jongere, Antifa-chaoot of weer eens een bonte mengeling van allemaal bij elkaar. In totaal 27 jongeren werden in het Nederlandse Den Haag vrijdagavond door de politie in verzekerde bewaring genomen.

Hieraan was een meerdere dagen durende straat-veldslag voorafgegaan in de probleemwijk Schilderswijk, waar het steeds opnieuw tot sterkere onlusten was gekomen. De Duitse leugenpers zou die vermoedelijk toeschrijven aan de activiteiten van een buitengewoon sterke partyscene. In feite leverden aldaar verschillende groepen jongeren in het weekeinde steeds weer straatgevechten met de politie, die elke keer weer uit de hand lopende vormen aannamen. De uitgevaardigde uitgaansverboden hielpen niets en werden door de daders genegeerd. In plaats daarvan werd een gebouw met spel- en sportartikelen volledig afgebrand, de politie aangevallen met stukken vuurwerk en stenen. Aan diverse brandhaarden midden in de straten was het triomferende gewapper van rode doeken, die deden denken aan de Tunesische vlag, zichtbaar.

De Schilderswijk geldt als een van de armste woonwijken in heel Nederland en was al eerder het toneel van ongeregeldheden. Een concrete aanleiding voor de hierboven beschreven voorvallen was er niet. In de Schilderswijk wonen om en nabij de 30.000 mensen – 85 procent daarvan is immigrant, meestal islamitisch. Niet weinig Nederlanders zien het allang als een bolwerk van gevaarlijk, radicaal-islamitisch fanatisme. Alleen al in Den Haag heeft intussen meer dan 40 procent van alle inwoners een niet-Europese oorsprong. Dat zijn althans de officiële gegevens. In het tijdvlak van 1983 tot 2001 verdriedubbelde het aantal buitenlanders in Holland tot om en nabij de 1,6 miljoen migranten. Vanzelfsprekend werden bijverschijnselen als een dramatisch verhoogd criminaliteits- en werkloosheidspercentage, een laag opleidingsniveau, antisemitisme en sociaal onvermogen in grote mate mee- geïmporteerd. De gebeurtenissen in Den Haag zijn eens te meer de prijs voor de decennia van een misgelopen migratiepolitiek en de verdrongen, daarop volgende uitwerkingen.

Maar wat heeft bij onze buurman in plaats daarvan de hoogste prioriteit? Het verbod op Sinterklaas-hulp “Zwarte Piet”, die om racistische redenen nu zelfs van Facebook moet worden verbannen. Al jaren wordt er over dit onderwerp gekibbeld en gedebatteerd. Sommigen zien in hem een “negatieve stereotype figuur”, anderen zelfs “de terugkeer naar de slavernij”. Blijft het feit, dat Zwarte Piet bij optochten metterdaad geschenken meebrengt voor de kinderen.

Inmiddels stelt het optreden van Piet nu en dan, wat de politiebescherming betreft, zelfs elke voetbalwedstrijd in de schaduw. Wat schmink, een kroezige pruik, een veelkleurig kostuum – en klaar is de, toegegeven, wat koddig uitziende assistent van Sinterklaas. Vanzelfsprekend was het in 2011 een groep migranten, die de steen aan het rollen bracht: “Kick out Zwarte Piet”- “Smijt Zwarte Piet eruit!” is tot op heden de leuze. De meerderheid der Nederlanders is echter nog steeds voor het behoud van deze Cultfiguur.

Door: Alex Cryso.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://conservo.wordpress.com/2020/08/16/den-haag-27-festnahmen-nach-mehrtaegiger-strassenschlacht-in-islamistischer-hochburg/