Arrogantie en stupiditeit – Verbod op Corona-demo “onacceptabele inbreuk op één van onze belangrijkste grondrechten”

Door: Peter Helmes.

Sinds gisteren is een provinciale politicus in heel Duitsland bekend geworden, wiens naam staat voor politieke stupiditeit, democratie-vijandigheid en onbekwaamheid: Senator voor binnenlandse politiek in Berlijn Andreas Geisel (SPD).

De Duitse hoofdstad heeft zoëven de demonstraties tegen de Corona-regels van de Bondsregering en van de deelstaten verboden. Dat is een onacceptabele inbreuk op één van onze belangrijkste basisrechten, tegen elke proportie en daarenboven qua politieke stupiditeit nauwelijks te overtreffen.

“Uitgerekend hier grijpt de staat met maximale hardheid in, omdat de demonstranten niet appelleren aan zijn politiek. Dat is een onverdraaglijke taboedoorbreking”,

schrijft de BILD-krant in een opzienbarend artikel, dat afsluit met de volgende woorden:

“Corona is de grootste politieke uitdaging van onze tijd. De maatregelen tegen de pandemie behoren tot de zwaarste inperkingen van de basisrechten in de Duitse geschiedenis. Politieke strijd, confrontatie en ook demonstraties beschermen ons systeem van vrijheid ertegen, om ten opzichte van een bedreiging te vervallen in ideologie…”

In het BILD-artikel, dat – aangezien er geen naam wordt genoemd – klaarblijkelijk door de voltallige redactie wordt gedragen, heet het onder andere:

– “De zuivere aanname, dat er tegen geldende regels ingegaan zou kunnen worden, mag geen aanleiding zijn om uitgerekend in de stad, waarin de Muur gevallen is, zo bruut in te hakken op de Vrijheid van Demonstratie en Vergadering (…)”
– “Uitgerekend hier grijpt de staat thans met maximale hardheid in, omdat de demonstranten politiek niet aan hem appelleren. Dat is een onverdraaglijke taboe-doorbreking. (…).
– “Ja, tienduizenden mensen zonder mondkapjes, dicht op elkaar, zijn reden tot zorg. Ja, met zeer veel mensen, die in Berlijn willen demonstreren, wil men alleen al totaal niets te maken hebben. Maar ware politieke betekenis hebben ze nu pas gekregen door dit waanzinnige verbod. Ze zullen desondanks komen, ze zullen door het verbod mobiliseren, en ze wanen zich thans in legitiem verzet tegen “de politiek”.
– “Men had niet sneller, onnodiger, en op meer stupide manier meer mensen kunnen radicaliseren…”
– “Wie uit politieke motieven demonstraties verbiedt, zwakt ons land, ons politieke systeem, ons vermogen om crisissen democratisch het hoofd te bieden af, en maakt de tegenstanders van de Corona-regels tot martelaren. Het demonstratieverbod van Berlijn behoort óf duidelijk beter en logischer te worden onderbouwd – óf anders onmiddellijk te worden gecanceld…”

(BILD 26.08.2020 – 18.21 U.)

Hiermee is over dit ongelofelijke voorval al het wezenlijke gezegd. Zo duidelijk heeft wellicht geen politicus zichzelf – en zijn partij de SPD met hem – geblameerd en aangetoond, dat het hen ontbreekt aan het verschuldigde respect voor Het Volk.

Door: Peter Helmes.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://conservo.wordpress.com/2020/08/27/arroganz-und-dummheit-verbot-gegen-corona-demo-inakzeptabler-angriff-auf-eines-unserer-hoechsten-grundrechte/