Rechtbank: Geen mondkapjesplicht voor anti-Corona-demo in Berlijn zaterdag!

Door: David Berger.

De arrondissementsrechtbank in Berlijn heeft het door Andreas Geisel (vroeger SED/nu SPD) verordende verbod van de voor morgen geplande demonstratie tegen Corona-politiek van de Duitse regering gecanceld https://philosophia-perennis.com/2020/08/28/verwaltungsgericht-berlin-sed-verbotsverordnung/. Zij het onder voorwaarden. Het verbazingwekkende: De mondkapjesplicht zit niet bij die voorwaarden.

De voor morgen geplande massale demo tegen de Corona-maatregelen van de Duitse regering en van de deelstaten mag nu toch doorgaan. Er is echter wel sprake van strenge voorwaarden, die ertoe zouden kunnen leiden, dat de demonstratie metterdaad niet kan doorgaan. Ook de politie verklaart zich onderworpen aan de overheid en kondigt buitengewoon strenge maatregelen aan.

De “Welt” https://www.welt.de/vermischtes/article214516964/Berlin-Gericht-kippt-Verbot-von-Demonstration-gegen-Corona-Politik.html hierover: “Bovendien moet de organisatie regelmatig door middel van mededelingen per luidspreker en verordeningen zekerstellen, dat deelnemers aan de manifestatie de minimum afstand in acht nemen. Een mondkapjesplicht behoort dus niet tot de vereisten”.

Zal de Berlijnse politie zich aan de uitspraak van de Rechtbank houden?

In tegenspraak daarmee staat een aankondiging van de patrouilleleider van de politie Stephan Katte op een persconferentie van vandaag: “Mochten de demonstranten zich niet houden aan afstands- en mondkapjesregels, dan zal de demonstratie “per direct” worden ontbonden.”

Alle instanties zijn ervan overtuigd, dat er morgen meer dan 30.000 deelnemers in Berlijn zullen demonstreren. Insiders koesteren de vrees, dat de politie haar instructies zou kunnen hebben, naar escalatie te streven, teneinde later de geweldsbeelden te instrumentaliseren tot doorvoering van nieuwe, meer restrictieve maatregelen. Moet hier reeds bij voorbaat twijfel en daarmee ook geweld worden geprovoceerd?

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2020/08/28/gericht-keine-maskenpflicht-fuer-anti-corona-demo-in-berlin-am-samstag/