Bejaardenhuis ontslaat Corona-demonstrante

Door: Redactie JouWatch.

Een bejaarden- en Verpleeghuis in Itzstedt heeft een medewerkster ontslagen, omdat zij heeft deelgenomen aan de Corona-demo in Berlijn, het afgelopen weekend. Nadat ze een Corona-test weigerde, heeft ze haar ontslag gekregen.

Het senioren- en verpleeghuis “Huize Itzstedt http://www.haus-itzstedt.de/” in het Sleeswijk-Holsteinse gebied Segeberg heeft op staande voet een schoonmaakkracht ontslagen, omdat ze na de deelname aan de demonstratie tegen de Corona-maatregelen in Berlijn een Corona-test heeft geweigerd. Het Hoofd Verpleegdienst van de privé-instelling bevestigde Dinsdag het ontslag tegenover de “Lübecker Nachrichten” https://www.ln-online.de/Nachrichten/Norddeutschland/Test-verweigert-Segeberger-Altenheim-kuendigt-erkaelteter-Corona-Demonstrantin (LN).

“U heeft zich vandaag ziek gemeld wegens een verkoudheid. Op uw Facebook-account valt te lezen, dat u het afgelopen weekend heeft deelgenomen aan een manifestatie tegen de mondkapjesplicht in Berlijn”, zo luidt de ontslagbrief van Maandag, die bij de “LN” berust. Het verpleeghuis heeft de medewerkster verzocht, een Corona-test te doen. “Dat heeft u geweigerd. Bij deze krijgt u ontslag op staande voet”, citeert de LN uit de brief van het Ouderen- en verpleegtehuis Huize Itzstedt.

De gedupeerde postte op de sociale media een foto van het ontslag:

Actueel klaagt het seniorentehuis erover, uitgescholden te zijn door “Corona-verloochenaars”. De directrice bericht tegenover de LN van “dramatische uren”.

Wolfram Dudda, rechtsspecialist voor Arbeidsrecht in Lübeck, verklaarde tegenover de LN-krant, dat het onduidelijk is, of het ontslag volgens het arbeidsrecht überhaupt rechtsgeldig is. Zelf beschouwt hij het ontslag eerder als “niet-rechtsgeldig”, omdat de ziekmelding van maandag niet pertinent iets te maken moet hebben met het het bezoek aan de demonstratie dit weekend. Met de steeds krankzinniger wordende heksenjacht op burgers, die kritisch staan tegenover de Corona-maatregelen van de regering, heeft het intussen hoe dan ook iets te maken. (SB)

Door: Redactie JouWatch.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.journalistenwatch.com/2020/09/03/altenheim-corona-demonstrantin/