Berlijn maakt het mogelijk: De Hoofddoek klaagt ons aan

Door: Manfred Rouhs.

Wie in de toekomst in Berlijn deelneemt aan ongewenste demonstraties en zich vervolgens om meer of minder goede redenen voor het Gerecht gesleept ziet, kan tegenover een justitiële vertegenwoordigster met islamitische hoofddoek komen te staan. Dit wordt mogelijk gemaakt door de Groene senator van Justitie Dirk Behrendt. Hij wil zo snel mogelijk vrouwelijke rechtsreferendarissen met islamitische hoofddoek op de aanklachtbanken van de deelstaat Berlijn toelaten, zoals de RBB bericht https://www.rbb24.de/politik/beitrag/2020/09/berlin-justizsenator-kopftuch-referendarinnen-gerichtssaal.html.

Achtergrond van deze beslissing is een vonnis van het Duitse Arbeidsgerecht in Erfurt https://www.tagesspiegel.de/berlin/bundesarbeitsgericht-sieht-diskriminierung-berlin-unterliegt-im-streit-um-kopftuchverbot-fuer-lehrerinnen/26132820.html tegen de deelstaat Berlijn, waarbij het ging om de vraag, of leraressen bij de uitoefening van hun beroep een islamitische hoofdbedekking mogen dragen. Behrendt wil de dictie van deze beslissing volgen en de gerechtelijk vrijgegeven islamisering van de openbare dienstverlening in de justitiële sector mogelijk maken.

Hierop reageren momenteel niet alleen CDU, AfD, FDP en de met de Groenen in verbinding staande atheïstische Linksen, maar ook zijn sociaal-democratische coalitiepartner nog geïrriteerd. Diens Rechtsdeskundige Sven Dohlmeier citeert de “Tagesspiegel” https://www.tagesspiegel.de/berlin/eklat-bei-rot-rot-gruen-in-berlin-justizsenator-erlaubt-angehenden-staatsanwaeltinnen-kopftuch-im-gerichtssaal/26153338.html met de regel: “Hier moeten wij als coalitie een unanieme richtlijn vinden. Het eigenmachtig optreden van Dirk Behrendt is niet goed.”

Schoolsenator Sandra Scheeres (SPD) wil tegen de hoofddoekbeslissing van Erfurt de weg gaan via de instanties en spreekt de wens uit voor een schoolgebeuren vrij van religieuze symbolen. Behrendt daarentegen heeft geen probleem met vertegenwoordigsters van de deelstaat Berlijn, die met hoofddoek de aanklacht voorlezen en verkondigt: “In de multireligieuze samenleving moet het er om gaan, wat iemand IN zijn hoofd- en niet, wat hij OP zijn hoofd heeft.”

Door: Manfred Rouhs.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: http://www.pi-news.net/2020/09/das-kopftuch-klagt-uns-an/

Een gedachte over “Berlijn maakt het mogelijk: De Hoofddoek klaagt ons aan

Reacties zijn gesloten.