“Georganiseerde misdaad”: Extinction Rebellion is bang voor hachje

Door: Ramin Peymani.

Extiction Rebellion heeft vooral in Groot-Brittannië veel vijanden gemaakt. De Britse regering trekt daar nu haar consequenties it: Extinction Rebellion moet in de toekomst worden aangemerkt als criminele verenigng https://www.dailymail.co.uk/news/article-8702157/Extinction-Rebellion-protestors-classified-organised-crime-group.html en daarmee worden ondergebracht in de categorie georganiseerde misdaad. “Het is duidelijk, dat het niet gaat om een normale protestbeweging, dus moeten wij haar met andere ogen bekijken”, heet het hiertoe in regeringskringen. Een gastbijdrage van Ramin Peymani.

Al geruime tijd is de organisatie Extinction Rebellion (XR) zich vanuit Groot-Brittannië in een aantal andere landen bezig als zogenaamde milieubeschermings-beweging. De groepering heeft zich ten doel gesteld, door middel van burgerlijke ongehoorzaamheid https://www.lto.de/recht/hintergruende/h/extinction-rebellion-plan-blockade-berlin/ regeringen te dwingen tot maatregelen tegen het zogenaamd dreigende uitsterven van de mensheid ten gevolge van de klimaatverandering.

Hierbij lijkt bijna elk middel geoorloofd. Waar XR ook optreedt, komt het tot grove huisvredebreuk-schendingen, wederrechtelijke blokkades en algemeen schadelijke inbezitneming van de openbare infrastructuur. Hoewel de eigen geweldloosheid meer dan opdringerig wordt gepropageerd, wat regelmatig een onmiskenbaar signaal is, dat er ernstige twijfels meespelen, wil XR-oprichter Roger Hallam zichzelf niet van geweld distantiëren. De voormalige bio-boer, voor wie de Holocaust “niet meer is dan een zoveelste scheet in de geschiedenis der mensheid”, openbaarde een klein jaar geleden de gevaarlijke instelling van tenminste een deel van de “rebellen”. Hun twijfelachtige protestacties zijn er op gericht, het dagelijks leven van de werkende bevolking zo indringend als maar kan te belemmeren. Zogenaamd zou pas deze openlijke verstoring de mensen in noodzakelijke mate wakker schudden.

Metterdaad heeft XR hierdoor echter vooral in GB veel vijanden gemaakt. De Britse regering trekt hieruit nu haas consequenties: Extinction Rebellion zal in de toekomst worden aangemerkt als criminele vereniging https://www.dailymail.co.uk/news/article-8702157/Extinction-Rebellion-protestors-classified-organised-crime-group.html en daarmee worden ondergebracht in de categorie van de georganiseerde misdaad. “Het is duidelijk, dat het hier niet gaat om een normale protestbeweging, dus moeten wij haar met andere ogen bekijken” heet het hiertoe vanuit regeringskringen.

Met een hernieuwde verstoring van de maatschappelijke vrede zouden de mannen achter Extinction Rebellion het onderste uit de kan willen halen

Aanleiding voor het kritischer omgaan met de extreem-linkse organisatie was de blokkade https://www.bbc.com/news/uk-england-54038591 van twee grote drukkerijen voor Britse dagbladen. Vrijdagavond laat hadden 200 XR-leden de werkruimte en opritten in het noordelijk van Londen gelegen Broxbourne en in Knowsley, een stad in de buurt van Liverpool, “dicht gemaakt”.

Niet meer dan een half dozijn politieagenten vonden ze hierbij in Broxbourne tegenover zich, klaarblijkelijk niet in staat en niet uitgerust met de noodzakelijke inzetbevelen, om de daders effectief tegemoet te treden. Leidende vertegenwoordigers van de twee grote partijen veroordeelden de aanvallen op de persvrijheid tenscherpste en vroegen openlijk naar mogelijke infiltranten in de opperste gelederen der politieleiding. De onderzoeken bergen politiek dynamiet in zich. Met de hernieuwde verstoring van de maatschappelijke vrede zouden de mannen achter Extinction Rebellion definitief het onderste uit de kan willen halen. Lang heeft men ze laten begaan, ook uit angst om het met milieu- en klimaatbevlogenen aan de stok te krijgen en daarmee de in GB betekenisloze groene partij te versterken.

Elders, niet in de laatste plaats in Duitsland, beschouwt de politiek de anarchistengroepering als welkome helpers m. b. t. het doorzetten van de eigen agenda. Met het aanmerken als criminele organisatie wordt in de toekomst voor haar de geldkraan dichtgedraaid, en, anders dan bij eerdere excessen, is er na de in het moederland der democratie als onvergeeflijk beschouwde aanval op de persvrijheid deze keer sprake van partij-overkoepelende eendracht. Hierdoor zouden spoedig eindelijk eens geldstromen en draadtrekkers naar de gevaarlijke organisatie kunnen worden ontmaskerd.

Bij Extinction Rebellion gaat het in geen geval om een altruïstische beweging – Er worden keiharde zakelijke belangen nagestreefd

Het is bekend, dat “activisten” worden geworven met wekelijkse donaties https://docs.google.com/document/d/1uECIlfoDe2VsCUzNccv2adcSzR8BmU3pnz0RTFpE418/edit#heading=h.10dm70vhturo en datachter XR de Britse firma Compassionate Revolution staat. De Hedgefonds- miljardair Christopher Hohn behoord tot de belangrijkste ondersteuners https://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/chris-hohn-extinction-rebellion-1.4706281 . Dat alles maakt al duidelijk, dat het hier in geen geval om een altruïstische beweging gaat, maar dat er keiharde zakelijke belangen worden nagestreefd. Het wereldwijde financieringsnetwerk en de perfecte organisatie zouden maar weinig onderdoen voor de enorme concernstructuren van de “Million-Dollar-Baby” Thunberg.

De scherpe reactie van de Britse politiek op de blokkering van de drukkerijen hoeft niemand te verbazen. Daarnaast moet men weten, dat er op het eiland – anders dan in Duitsland – metterdaad sprake is van een veelzijdige pers. Vooral echter behoort het tot het staatsraison, om deze te verdedigen, terwijl loze woorden bij ons moeten verbloemen, dat er geen enkele politieke interesse bestaat in een het volledige meningsspectrum dekkende pers. De verantwoordelijken doen er veeleer alles aan, om eenzijdige insteek te bevorderen.

Niet alleen de legende van de bestorming van de Rijksdag door rechts-extremisten is geschikt als actueel voorbeeld; toen de “rebellen” van XR enkele weken geleden feitelijk binnendrongen in het parlementsgebouw https://www.welt.de/vermischtes/article210917805/Angela-Merkel-Umweltaktivisten-schmeissen-Kanzlerin-Flugblaetter-hinterher.html, hengelde men binnen het politieke circus tevergeefs naar ontzette stemmen. Als de Britse minister van Binnenlandse Zaken Patel thans spreekt van een “aanval op de democratie” zou ze de realiteit verreweg doeltreffender beschrijven, dan een Duitse president, die deze aanval al ziet, als hij stuit op onwelgevallige meningen. De georganiseerde misdaad zit vaak daar, waar de gemiddelde burger haar dikwijls niet vermoedt.

Door: Ramin Paymani
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2020/09/08/organisiertes-verbrechen-extinction-rebellion-geht-es-an-den-kragen/