Deze burgemeesters willen Moria-vluchtelingen opnemen

Door: Redactie JouWatch.

Freiburg – Chantage wèrkt in Duitsland. De burgemeesters van Hannover, Potsdam, Oldenburg, Düsseldorf, Göttingen, Giessen, Keulen, Bielefeld en Krefeld hebben in een brief aan Kanselier Angela Merkel (CDU) en Minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (CSU) verklaard, bereid te zijn om vluchtelingen uit het afgebrande kamp Moria op het Griekse eiland Lesbos op te nemen, en beiden verzocht, hiervoor de weg te effenen.

“Met grote verbijstering hebben wij er kennis van moeten nemen, dat het vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos in de nacht van dinsdag op woensdag bijna volledig is afgebrand”, zo heet het in de brief, waarover de kranten van het “Redactienetwerk Duitsland” berichten. “De 13.000 mensen, die daar moesten wonen, hebben nu ook nog hun laatste dak boven hun hoofd verloren.”

Dat een paar van hen met vuur hadden gespeeld, wordt vanzelfsprekend onder tafel geveegd. Hier is iets heel anders belangrijk:

De brief gaat verder:

Daar komt nog bij, dat, zoals door velen wordt gevreesd, intussen ook met het Corona-virus besmette mensen zich onder hen bevinden. Als burgemeesters, die zich sinds twee jaar bereid verklaren tot opname zijn wij ontzet, dat het het de Europese Unie ondanks veelvuldig waarschuwen niet is gelukt om deze escalatie in Moria te verhinderen en dat de mensonwaardige situaties in de kampen aan de Europese buitengrenzen zijn blijven bestaan”. Derhalve bekrachtigen zij hun bereidheid, “om een humanitaire bijdrage te leveren aan een menswaardig onderbrengen van de bescherming-zoekenden in Europa”.

“Wij zijn bereid, mensen uit Moria op te nemen, teneinde de humanitaire catastrofe te verzachten.” Er dient eindelijk te worden gehandeld, schrijven de burgemeesters van de tien genoemde steden, die de Duitse regering vragen, “hier voorop te gaan en niet langer te wachten op een gezamelijke Europese oplossing”. Door heel Europa zijn gemeenschappen bereid om mee te helpen.

Dit zou mogelijk gemaakt moeten worden. “Laat u ons de mensen uit Moria de waardigheid teruggeven, die hen ergens anders werd afgenomen.” Seehofer had tot nu toe geweigerd om deze mogelijkheid toegankelijk te maken voor bereidwillige gemeenschappen
.

Ook huichelachtig, dat uitgerekend een doorgewinterde socialist als Ramelow opeens – voor anderen – zijn geloof wederom heeft ontdekt:

De Minister-president van Thüringen heeft in het kader van het debat om consequenties uit de brand in het vluchtelingenkamp Moria een pleidooi gehouden voor het aanwenden van christelijke naastenliefde. “De toestanden in Moria waren al vóór de brand een Europes schande, en de levensomstandigheden aldaar waren onverdragelijk”, zei hij tegen het “Redactienetwerk Duitsland” (vrijdagseditie). “De brand maakt het alleen zichtbaar, ook als ik de brandstichters bestempel als strafbare daders.”

Het wordt de hoogste tijd het opname-gebeuren te bespoedigen en de asielzoekenden over Europa te verdelen. “Thüringen is bereid, zijn aandeel onmiddellijk te realiseren. Als Minister Seehofer tegen onze humanitaire hulptoezegging nee blijft zeggen, moet hij als Bond de door ons aangeboden contingenten overnemen.”

De ‘Linksen”-politicus benadrukte, dat “gekibbel over principes met het oog op de schreeuwende noodsituatie inhumaan is; christelijke naastenliefde is hier gewenst”. Frank Remus, vertegenwoordiger van het vluchtelingenhulpwerk van de Verenigde Naties (UNHCR), zei de RND, dat na de branden “de hele misère zelfs degene, die zich tot nu voor de ellende had afgesloten, duidelijk werd”. Europa blijft verantwoordelijk en kan helpen, bijvoorbeeld door een snelle herverdeling en asielonderzoek, maar ook door verdere ondersteuning voor een uitbouwen van de capaciteiten t. b. v. een menswaardig onderbrengen op het vasteland.

“Beide moet in deze noodsituatie snel worden gerealiseerd. Uit solidariteit met de asielzoekenden en met Griekenland als opnemende staat, en om verdere catastrofen van dit soort te verhinderen”, aldus Remus.

Interessant, dit alles. Terwijl Duitsers, die zogenaamd zijn besmet met Corona, maar ook zij, die volkomen gezond zijn, het reizen wordt verhinderd, mogen besmette Moria-migranten door de wereld heen naar Duitsland komen.

Dat is eenvoudigweg cynisch – tegenover de eigen bevolking. Het zal ons benieuwen, hoe lang Herr Drehhofer standhoudt tegen de druk van uiterst Links. ‘Wedden, dat’ …

Door: Redactie JouWatch.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.journalistenwatch.com/2020/09/11/diese-oberbuergermeister-moria/