Bedford-Strohm: Opname van 400 minderjarigen uit Moria te weinig

Door: Joachim Kuhs.

https://www.journalistenwatch.com/linkout/296326

De voorzitter van de EKD heeft een goed idee, om de lege kerken te vullen en de kerkbelasting verstandig, dus christelijker dan u het geval is, te gebruiken:

Na de brand in Moria heeft de raadsvoorzitter van de Evangelische Kerk Duitsland, Heinrich Bedford-Strohm, de beslissing om 400 minderjarigen te verdelen over tien Europese staten bekritiseerd als zijnde te weinig. “Het is bij lange na niet genoeg”, zei Bedford-Strohm tegen de redactie van RTL/n-tv. De EU is naar verhouding rijk.

In Europa is het een “schande”, “dat 400 mensen vervolgens voor een groots humanitair gebaar moeten doorgaan”. Europa is tot veel meer in staat. De kerken van de Europese staten verwachtten dat er wegen worden gevonden om de humanitair-onverantwoorde situatie te beëindigen.

“De bereidheid tot opnemen is er immers, in Europa, ze mag alleen niet langer door de regeringen van de staten worden geblokkeerd”, aldus Bedford-Strohm. “Wij kunnen er nu eenmaal niet op blijven wijzen, dat wij een gezamenlijke Europese oplossing nodig hebben en ondertussen gaat het met die mensen steeds slechter.” Er kan geen sprake van zijn, dat enkele staten zich aan hun verantwoordelijkheid onttrekken.

“Als ze vervolgens ook schermen met christelijke formuleringen, is dat des te onverdraaglijker”, aldus de raadsvoorzitter. “wij kunnen niet op alle staten wachten. Dat hebben wij nu al jarenlang gedaan. Ook mijn geduld raakt nu langzamerhand op.”

Goed gesproken, kopstuk, laat dan maar de kinderkes tot je komen. Maar wee jou, als je kerk niet minstens 1,5 miljoen arme mensen opneemt en ze vetmest, dan kon je weleens in de hel belanden, huichelachtige Antichrist!

Door: Joachim Kusch (met materiaal van dts)
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.journalistenwatch.com/2020/09/14/bedford-strohm-aufnahme/