Bloemen voor Duitsland – een statement tegen de linkse monumentenbestorming

Door: David Berger.

Onze foto van de week komt uit Berlijn: Om een statement te maken tegen de linkse monumentenbestorming, heeft Beatrix von Storch samen met de Jungen Alternative Berlin bloemen gelegd bij het monument van onze grootste nationale dichter, Johann Wolfgang von Goethe.

In het kader van Black Lives Matter en andere beeldenstorm-acties van linkse activisten werden ook in Duitsland talrijke monumenten van historische grootheden uit politiek en geestelijk leven ontsierd en beschadigd.

#BloemenvoorDuitsland: Doet u mee!

Hiertegen wil Beatrix von Storch, waarnemend woordvoerster voor de AfD, een statement maken: “Samen met de Jungen Alternative Berlin heb ik bloemen gelegd bij het monument voor onze grootste Nationale dichter, Johann Wolfgang von Goethe. Hiermee start ons initiatief #BloemenvoorDuitsland. Dat er vele bloemenleggingen mogen volgen bij vele monumenten in Berlijn en over heel Duitsland!

Met mijn oproep op de sociale media ‘doet u mee aan #BloemenvoorDuitsland’ appelleer ik aan alle burgers: Legt u bloemen bij alle monumenten van de Duitse geschiedenis, in uw stad, in uw gemeente, in uw naaste omgeving.

Laten wij nu, in de periode voor de dertigste verjaardag van de Duitse Eenheid tonen, dat wij prijs stellen op onze traditie en onze identiteit en van Duitsland houden.”

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2020/09/22/blumen-fuer-deutschland-zeichen-setzen-gegen-linken-denkmalsturm/