‘Armlengte afstand’-Henriëtte Reker opnieuw gekozen als burgemeester van Keulen

Door: David Berger.

De op drie na grootste stad van Duitsland heeft beslist: De nieuwe burgemeester van Keulen is de oude. Gisteren heeft Henriëtte Reker met een kleine 60 procent ( 59,27 % ) van de stemmen de slotstemming voor haar kunnen laten beslissen.

Wat de Keulenaren er nu eigenlijk toe heeft bewogen, om de door de CDU en de als buitengewoon links bekend staande Groenen in de Domstad ondersteunde partijloze te kiezen, is niet zo duidelijk. Het zal zeker geen heimwee zijn geweest naar nog meer rotzooi en ellende, om welke Reker door heel Duitsland bekend staat.

Refugee welcome-ideologie belangrijker dan vrouwenrechten


https://philosophia-perennis.com/wp-content/uploads/2017/12/henriette-reker.jpg

Te denken valt hier vooral aan haar met betrekking tot de Oudejaarsnacht 2015/16 gewoonweg perfide voorstel, dat vrouwen in de toekomst ter zelfbescherming eenvoudigweg een armlengte afstand zouden moeten houden. Zelfs de liberale pers schudde destijds ontzet het hoofd, hoewel men zich extreem veel moeite gaf om de dimensie van de seksuele aanvallen te bagatelliseren. De suggestie van Reker had in feite ook van een islamitische Imam afkomstig kunnen zijn.

Destijds reageerde een feministe treffend: “Regels opstellen voor vrouwen, zodat ze geen slachtoffer worden. Dat is, wat je noemt victimblaming.”

Dat nu zogezegd sterke vrouwen in de lokale pers een herverkiezing van Reker hebben gewenst, is tekenend voor de situatie, waarin ons land eveneens terechtgekomen is.

https://twitter.com/HenrietteReker/status/1309862183841521666/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1309862183841521666%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fphilosophia-perennis.com%2F2020%2F09%2F28%2Farmlaengen-abstand-henriette-reker-erneut-zur-oberbuergermeisterin-koelns-gewaehlt%2F

Hetze van Reker leidde tot links exces van geweld

Maar de armlengte-miskleun was slechts één van de vele valkuilen, waar Reker steeds weer vakkundig in wist te lopen. Uiteindelijk heeft een ondoordachte ophitsende toespraak van Reker ten opzichte van de demonstraties tegen de Coronamaatregelen Verschrikkelijke gewelddadige reacties van links tegen Keulse burgers voor de Dom uitgelokt https://philosophia-perennis.com/2020/05/16/reker-triggert-linksextreme-gewalttaeter/.

Dat enkele van de valkuilen van Reker langzamerhand avantgarde blijken te zijn voor veel ergere toestanden in de politieke cultuur, waar we maanden geleden nog geen idee van hadden, kan het echter niet zijn, wat deze vrouw als winnares uit de verkiezingen deed komen.

Nee, het was simpelweg de afwezigheid van een alternatief en het feit, dat de typische kiezer in onzekere crisistijden eerder teruggrijpt op het oud-vertrouwde, dat iemand veiligheid op bescheiden niveau schijnt te bieden.


Slechts 172 van 820 duizend kiesgerechtigden stemden op Reker

De schrikbarend lage opkomst (35%!) laat daarnaast zien, dat de overweldigende meerderheid van de Keulenaren geen van beide kandidaten als burgemeester wil. En dat Reker allesbehalve de burgemeester vann alle Keulenaren is. niet meer dan een kleine 60% van 35% heeft Reker thans in de beslissende slotstemming als burgemeester gewenst. Dat zijn dan uiteindelijk ca. 172.000 van 820.000 kiesgerechtigden in Keulen, die op Reker hebben gestemd.

Echter, vermoedelijk is Reker ook hierin avantgarde: Uit de volgende parlementsverkiezingen zal ook uiteindelijk Angela Merkel opnieuw als kanselier tevoorschijn komen, hoewel slechts een gering aandeel van de bevolking haar metterdaad nog langer in deze functie wil zien…

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2020/09/28/armlaengen-abstand-henriette-reker-erneut-zur-oberbuergermeisterin-koelns-gewaehlt/