Stelt Covid-19 herverkiezing van Trump veilig?

OOK BORIS JOHNSON EN JAIR BOLSONARO PROFITEERDEN VAN BESMETTING

Door: Von ARENT.

Volgens de Trump-woordvoerster Hope Hicks werden nu ook de Amerikaanse president Donald Trump-zelf en zijn echtgenote Melania positief getest op Covid-19 – en dat één maand voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Terwijl enkele linksen al hopen op zijn dood https://www.bazonline.ch/pfarrer-duerr-entschuldigt-sich-773802640550 zou dit alles wel eens een boemerang-effect kunnen hebben: In het verleden hebben staatshoofden als Boris Johnson https://www.theguardian.com/world/2020/apr/17/boris-johnson-and-coronavirus-inside-story-illness of Jair Bolsonaro van Brazilië in politiek opzicht aanzienlijk geprofiteerd van een Covid-besmetting.

Trump zelf twitterde vrijdag https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1311892190680014849:

“Deze nacht werden de First Lady en ik positief getest op Covid-19. Wij zullen met onmiddellijke ingang beginnen aan onze quarantaine en het genezingsproces. Wij zullen het SAMEN doorstaan!”

Reeds twee uur later had de tweet 700.000 likes en 600.000 retweets. Hieronder bevonden zich beterschapswensen, verhalen over het eigen verloop van de infectie – en slechts enkele van haat vervulde commentaren.

Door de bank genomen is dat ook logisch – Valsheid zou in dit geval snel op Links kunnen terugvallen. En de vele beterschapswensen komen Trump eveneens van pas. Hoe dan ook – kort voor de verkiezingen zou een Covid-19-besmetting de herverkiezing van Trump wel eens veilig kunnen stellen.

Zoals hierboven reeds opgemerkt profiteerde ook de Britse premier Boris Johnson, die destijds nota bene op de Ic berbleef, in politiek opzicht van de besmetting. De Guardian schreef in April https://www.theguardian.com/world/2020/apr/17/boris-johnson-and-coronavirus-inside-story-illness: “Om het even, welke fouten er in het verleden m. b. t. de pandemie zijn gemaakt, heeft Johnson nu een verdere politieke overwinningsformule, om zijn critici tot zwijgen te brengen: “Zonder de NHS (National Health Service) zou ik hier niet zijn.”

En ook een serie sterren en sterretjes hadden hun Covid-besmetting op Internet https://www.rnd.de/promis/promis-und-corona-diese-prominenten-sind-positiv-auf-den-coronavirus-getestet-worden-ADOIEM3PINDILDR7HZPRGYMWIM.html breed uitgemeten – en dikwijls genoeg geprofiteerd van de daaruit voortkomende belangstelling.

Trump kon weleens eerder de manier van de sterren en sterretjes aanhouden, in plaats van die van de relatief zachtzinnige terughoudendheid van een Boris Johnson. Hij kon weleens dagelijks op Twitter updates geven over het verloop van het ziekteproces bij hem èn bij Melania. Volledig transparant en ook graag een beetje koketterend – zowel hijzelf als Melania zien er tenslotte goed uit.

Dit alles is, zo kort voor de verkiezingen, een grote story, die geen boulevardblad zich zal laten ontgaan. Men kan zich de vertwijfeling van de Trump-hatende journalisten bijna aanschouwelijk voorstellen – ze zouden zó graag iets negatiefs schrijven, wat dan ook, dat Trump zou schaden – maar kúnnen het helaas niet doen.

Maar is er daar dan nog niet een andere presidentskandidaat, waarover eveneens geschreven zou kunnen worden? Jawel, maar die heeft geen Covid, is oud en krakkemikkig.

Voor hem interesseert waarschijnlijk niemand zich meer…

Door: Von ARENT.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: http://www.pi-news.net/2020/10/sichert-covid-19-trumps-wiederwahl/