Hamburg: Michael Stürzenberger veroordeeld in politiek showproces

“VOLKSOPHITSING” EN “BELEDIGING VAN RELIGIE”

Door: Redactie PI-News.

Bij het Hamburgse kantongerecht vond vandaag een regelrecht politiek showproces plaats. Blijkbaar waren de rechter en de officier van Justitie er niet van gecharmeerd, dat Michael Stürzenberger in zijn toespraak op 7. 11. 2018 bij de Merkel-moet-weg demo de AfD en Hans Georg Maassen had geprezen, die zoals bekend de SPD links-extremistische trekjes had aangewreven. In een stad, waarin de SPD en de Groenen met twee-derde meerderheid regeren, kan men niet verbaasd staan over de verontwaardiging die daarover ontstond.

Een oorspronkelijk kleine aanklacht vanwege twee punten (“Doodstraf voor apostasie is standaard”, “de ideologie is fascistisch”) werd plotseling een groot politiek gebeuren. De – vrouwelijke – rechter projecteerde met een beamer de hele ongeveer een half uur durende toespraak van Stürzenberger op de muur van de rechtszaal en zocht met een vergrootglas naar uitspraken over de Islam, die ze op de een of andere manier als justitieel vervolgbaar kon beschouwen.

Dat resulteerde vervolgens, ondanks vaststaande feiten, die datgene dat was gezegd absoluut rechtvaardigen, in een veroordeling wegens “volksophitsing” en “belediging van religieuze confessie” (zie video hierboven).

Rechter en officier van Justitie waren het ook volledig eens over de strafmaat: 120 dagtarieven à 20 Euro, dus bij elkaar een geldstraf van 2400 Euro. Met objectieve rechtspraak heeft datgene, wat vandaag in het Kantongerecht van Hamburg plaatshad, nauwelijks nog iets te maken. Stürzenberger gaat vanzelfsprekend in beroep
.

Door: Redactie PI-News.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: http://www.pi-news.net/2020/10/hamburg-michael-stuerzenberger-in-politischem-schauprozess-verurteilt/