Stürzenberger voor de rechtbank: Nu geldt zelfs kritiek op de politieke Islam al als volksophitsing

Door: David Berger.

Ongelofelijk: Vanwege uitlatingen over de politieke Islam, die tot nu toe – aldus laatst een rechtbank in München – werden gedekt door de vrijheid van meningsuiting, werd de Islam-criticus Michael Stürzenberger afgelopen week door het kantongerecht Hamburg veroordeeld wegens “volksophitsing”.

Ik had nog met Michael Stürzenberger getelefoneerd, toen hij op weg was naar Hamburg en hij was vol vertrouwen, dat de rechtbank hem op alle aanklachtpunten zou vrijspreken. Maar het pakte anders uit en Stürzenberger wil in beroep gaan. Voor hem luidt het devies: Door blijven vechten!

Zal me nooit laten intimideren

“Ik zal me nooit laten intimideren, zal altijd blijven waarschuwen woor deze gevaarlijke ideologie, de politieke Islam. En ook altijd blijven benadrukken, dat het niet tegen mensen, niet tegen Moslims gericht is, vooral niet tegen de modern ingestelden, die aan onze kant staan, die zeggen: Daar, bij de politieke Islam, moet iets gebeuren. Maar de mensen, die hier de Sharia willen invoeren, die van Duitsland een islamitische staat willen maken, zal ik blijven bestrijden.”

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2020/10/11/stuerzenberger-vor-gericht/