BPE: Michael Stürzenberger in Bruchsal – vijandig bejegend als altijd

Door: Armin Körner

Tegendemo “Verbond voor Menselijkheid” onder de vlag van de links-radicale Antifa

Vrijdag, 16.10, heeft de Burgerbewegung Pax Europa (BPE) met als redenaar Michael Stürzenberger een manifestatie gehouden in Bruchsal ter voorlichting over de politieke Islam.

Gaandeweg ontwikkelde er zich een levendige discussie met deelnemers uit het publiek, terwijl ook de van soortgelijke manifestaties bekende grofheden en beledigingen tegen de protagonisten hier niet uitbleven. Stürzenberger bleef over het algemeen zakelijk en gaf zich de moeite, zijn argumentaties op bewijsbare citaten en historisch gedocumenteerde feiten op te bouwen, wat echter niet alle deelnemers kon overtuigen. Dat de ordebewaarders enkele aanwezigen van het plein moesten verwijderen, bleef evenwel uitzondering.

Tegelijkertijd terroristische aanslag in Parijs

Wat tijdens de manifestatie nog niemand kon vermoeden, was op de late vrijdagmiddag de onthoofding van de 47-jarige geschiedenisleraar Samuel Paty, midden op straat in Parijs. De gruwelijke moord, hier eveneens met desbetreffende achtergrond, kan worden toegevoegd aan een serie van intussen talrijke islamitisch gemotiveerde aanslagen in Frankrijk.

In hoeverre de kritiek van Stürzenberger echter mogelijk door de gelijktijdige gebeurtenis wint aan geldigheid, zou eventueel aanleiding kunnen zijn om daar eens goed over na te denken.

Bruchsalse “Verbond voor Menselijkheid” met twijfelachtige belijdenis

Stürzenberger benadrukte meerdere malen, dat hij iedere vorm van politiek extremisme, van Nazi’s, Links-radicale- of religieuze fundamentalisten in gelijke mate veroordeelt. Bij het optreden van het Bruchsalse “Verbond voor Menselijkheid” nodigde hij dit uit voor een wederzijdse gedachtenwisseling, de reactie bestond echter in wezen uit gemeenschappelijk ingezette “Nazis raus”- leuzen van de kant der tegendemonstranten.

Voor verstoring zorgde de door genoemd verbond meegetorste banner van de “Antifascistische Aktion”. Naast meerdere in de stad bekende gezichten uit linkse fracties had ook burgemeester Petzold-Schick van Bruchsal kennelijk weinig moeite met deze symboliek.

De zogeheten “Antifa” staat voor het ultieme belijden van fysiek geweld tegen politiek andersdenkenden, de laatste keer indringend tot uitdrukking gebracht door de moordaanslag op vakbondsman Andreas Ziegler nabij de “Querdenken-demo” van 16.05.20 in Stuttgart. Dat alleen al is een reden, waarom momenteel in verschillende landen, zoals bv. in de VS en Oostenrijk de discussie over het indelen van deze organisatie als terroristische vereniging allang deel uitmaakt van de openbare debatten. In hoeverre in deze context onderwerpen als menselijkheid of het werkterrein van een burgemeester aan de orde zijn, is aan de lezer.

Door: Armin Körner.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://conservo.wordpress.com/2020/10/18/bpe-michael-stuerzenberger-in-bruchsal-angefeindet-wie-immer/#more-29466