Waarom nu alle onderwijzers karikaturen van Mohammed zouden moeten laten zien

SOLIDARITEIT MET SAMUEL PATY

Door: LEO.

Misschien wel geen enkele Duitse onderwijzer zal uit solidariteit met zijn onthoofde Franse collega Samuel Paty in de les karikaturen van Mohammed laten zien, teneinde te discussiëren over het onderwerp vrijheid van meningsuiting. Geen van deze onderwijzers, die onze kinderen elke dag de les lezen over “houding”, zal zelf ook maar een greintje houding laten zien wanneer houding werkelijk vereist is. Angstig zullen ze wegduiken en tijdens de les net doen, of er niets aan de hand geweest is.

Ja, als het gaat om klimaatbescherming, bomensterfte, atoomkracht, elektrische auto’s, “Nazi’s” – dan staan deze onderwijzers klaar met grote monden, dan zijn ze allemaal superslim en wee degene, die tegen ze ingaat. Dan heffen ze hun wijsvinger op en “vermanen” en “waarschuwen” dat het een lust is, dan zijn ze weer haantje de voorste, als ze weer “zeer dapper” onze kinderen volstoppen met de mening van de regering en van hun geliefde groene partij.

Maar als iemands hoofd midden op straat wordt afgeslagen, in hartje Europa, niet in de donkere Middeleeuwen en ook niet in de Nazi-tijd, waar ze voortdurend over lamenteren, maar nú, in de 21ste Eeuw, dan horen we niets van ze.
Dan zijn deze allesweters plotseling helemaal muisstil, dan klampen ze zich vast aan hun lesstof en werken ze onwrikbaar hun programma af, alsof ze niets gehoord en niets gezien zouden hebben en te zeggen zouden ze, als onderwijzers, over het bebloede onderwijzershoofd op straat, evenmin iets hebben, die slimmerds, die anders over alles en iedereen wat te zeggen hebben.

Als de Duitse onderwijzers werkelijk zouden instaan voor datgene, wat ze voortdurend hun leerlingen inprenten, wanneer het in de les voor de honderdste, de duizendste maal weer gaat over de Nazi’s: namelijk, dat destijds meer mensen de moed hadden moeten hebben om een vuist te maken tegen de vijanden van de vrijheid van meningsuiting, dan zouden juist dat nu zelf doen, dan zouden ze nu bewijzen, dat zijzelf niet alleen als de besten over “moed” kunnen kletsen, maar metterdaad zelf moed hebben.

Want als de Duitse leraren werkelijk moed zouden hebben, dan zouden ze nu op alle scholen in Duitsland deze karikaturen aan het schoolbord bevestigen – zodat elke leerling deze karikaturen kan aanschouwen en zijn mening kan vormen, want juist dat betekent: Vrijheid van Meningsuiting. Vervolgens zouden ze die karikaturen sterk uitvergroot met projectors op de wand moeten projecteren, zodat alle scholieren in de klas erover kunnen praten
en hun gedachten kunnen uitwisselen – want juist dat betekent: Vrijheid van meningsuiting.

Want precies daarom, omdat ze hun eigen mening naar voren hebben gebracht en in vrijheid hun eigen mening wilden vormen, werden mensen onder Hitler in de concentratiekampen gestopt. En precies daarom worden ze nu onthoofd. Dat zijn de onderwerpen, waarover onze oh zo verstandige, oh zo dappere, oh zo voor het algemeen belang opkomende onderwijzers thans met hun leerlingen moeten spreken!

Maar zo wordt in elk geval hun ware gezicht getoond. Nu weten wij eindelijk, wat het voor het grootste deel voor lui zijn, die onze kinderen en liefst ook ons ouders elke dag de les willen lezen: Laffe figuren!

Door: LEO.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: http://www.pi-news.net/2020/10/warum-jetzt-alle-lehrer-mohammed-karikaturen-zeigen-sollten/