Moslims na Nice: “Allahu akbar”-manifestatie in Berlijn

Door: David Berger.

Ook in Duitsland reageert men op de islamitische aanslag van Nice: Terwijl enkele mensen bloemen neerlegden bij de Franse ambassade, verzamelden zich in Neukölln Moslims, teneinde aldaar met agressieve “Allah akbar”-kreten op hun manier de moordpartij van Nice eer te bewijzen.

Op hun manier hebben Moslims in Berlijn gisteren gereageerd op de “Allahu akbar”-aanslag in Nice: Terwijl enkele Berlijners, o. a. politici van AfD en FDP, voor de Franse ambassade bloemen neerlegden, verzamelden ongeveer 150 mensen zich in Neukölln voor een demonstratie op de Hermannplatz.

“Allahu akbar”-kreten in Neukölln

Hierbij wilde men demonstreren tegen de zogenaamde Islam-vijandige politiek en tegen Frankrijk vanwege zijn consequente houding in de karikaturenstrijd. De deelnemers waren vooral mannen, onder wie zich ook leden van de islamisten-scene bevonden zouden hebben.

“Deelnemers aan de demonstratie riepen luidkeels “Allahu akbar” en hielden protestbordjes omhoog met betrekking tot de islamitische profeet Mohammed. De manifestatie is vreedzaam verlopen, heet het. Maar tegelijkertijd ook: De politie hield de opgehitste stemming zeer scherp in de gaten.” – aldus de “Tagesspiegel” https://www.tagesspiegel.de/berlin/islamisten-demo-in-berlin-kehle-durchgeschnitten-in-nizza-allahu-akbar-rufe-in-neukoelln/26574208.html.

Solidariteit met de moordenaars van Frankrijk

Een Berlijner vroeg gisteravond op Twitter: “Waar zijn eigenlijk al die té gekke Moslims, die zich geloofwaardig inzetten inzetten vóór de vrije wereld en tégen geweld in naam van de Islam? Bij min weten was de enige demo van gisteren in Neukölln een Allahu-akbar-partij tegen Macron – dus uiteindelijk uit solidariteit met de moordenaars van Frankrijk.”

En een andere Berlijner: “Daar bejubelen islamisten in Berlijn openlijk de brute terroristische aanslag van #Nice en de politie is blij, dat de aangemelde demo vreedzaam is verlopen – dat is toch onvoorstelbaar.”

Moorden op de verjaardag van Mohammed

Intussen wijzen Islamkenners er op, dat de moorden van gisteren precies vallen op de verjaardag van Mohammed. De katholieke zender “Domradio” https://www.domradio.de/themen/islam-und-kirche/2020-10-29/festmaehler-und-lobeshymnen-zu-mohammeds-geburtstag-wenn-muslime-aller-welt-den-propheten-hochleben had zich kort tevoren nog zorgen gemaakt, dat dit geweldige feest dit jaar vanwege Corona niet zo uitbundig zou kunnen worden gevierd als gewoonlijk.

“Loopt wel los”, zouden sarcastische mensen nu zeggen – en de verantwoordelijken van Domradio en KNA zouden vermoedelijk niet eens (willen) begrijpen, wat daarmee wordt bedoeld.

Beveiligingsmensen sluiten niet uit, dat het bij ons eveneens tot gewelddadige islamitische aanslagen komt. Ook op dagen, waarop de verjaardag van Mohammed níet wordt gevierd.


Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2020/10/30/muslime-nach-nizza-allahu-akbar-kundgebung-in-berlin/