PRIESTER NEERGESCHOTEN IN LYON: VERDACHTE GEARRESTEERD IN DÖNER-ZAAK

Door: David Berger.

In de Franse Stad Lyon is een Grieks-orthodoxe aartspriester voor zijn kerk neergeschoten. Thans werd de vermoedelijke dader gearresteerd.
**

Verdachte gearresteerd

Update 1.11.20, 9 u.: Nadat gisteren de Grieks-orthodoxe aartspriester van de stad Lyon werd neergeschoten, kon de politie ’s nachts in een Döner- zaak https://www.dailymail.co.uk/news/article-8900631/Greek-Orthodox-priest-fighting-life-hospital-shot-twice-stomach-Lyon.html een verdachte arresteren. Deze bevindt zich nu in verzekerde bewaring door de politie, aldus de Officier van Justitie van Lyon, Nicolas Jacquet, Bij zijn arrestatie zou de verdachten geen wapen bij zich gedragen hebben en de signalementen, die ooggetuigen hebben gegeven (“mediterraans uiterlijk”) komen met elkaar overeen.

De orthodoxe aartspriester Nicolas Kakavelakis, 52 jaar oud en vader van 3 kinderen, bevindt zich nog in levensgevaar.

                   ***

De Franse christenen komen niet tot rust. De terreur tegen christenen, die die donderdag het voorlopige hoogtepunt bereikte met het bloedbad van Nice, zette zich vandaag voort in Lyon. Een Grieks-orthodoxe priester werd neergeschoten voor zijn kerk in de Rue St. Lazare in het 7de arrondissement van Lyon, toen hij ’s avonds net de kerkdeur wilde afsluiten.

“Zuidelijk uitziende figuur”

De dader, die de priester in buik en lever zou hebben geschoten met een (afgezaagd?) jachtgeweer, is nog op de vlucht. De politie is – volgens FranceNews24 – op zoek naar een “zuidelijk uitziende figuur”. De inwoners van de wijk werden verzocht, om veiligheidsredenen hun woningen niet te verlaten.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft voor het stadsdeel, waar de schoten vielen, een “waarschuwing” gepubliceerd. De priester ligt in het ziekenhuis en bevindt zich in levensgevaar.

Het gaat om de priester Nicolas Kakavelakis, 52 jaar oud en vader van 3 kinderen (in de orthodoxie geldt het celibaat alleen voor monniken). Klik hier voor de facebooksite van de Gemeente : https://www.facebook.com/cohelyon/timeline.

Islamitisch terroristisch motief?

terrorisme-deskundigen gaan ervan uit, dat de daad kan worden toegevoegd aan de serie christen-vijandige moorden en pogingen tot moord door fanatieke Moslims, die Frankrijk al vele jaren teistert, maar gedurende de laatste dagen een nieuw hoogtepunt bereikte.

Enkele overwegend links-georiënteerde stemmen manen, om geen al te voorbarige conclusies te trekken. Zoals een twitteraar, die schrijft https://twitter.com/FlorianJ69/status/1322597368089481216: “ik geloof, dat het nog te vroeg is om te spreken over de aanval in Lyon. De priester Nicolas Kakavelakis werd meerdere malen aangehouden wegens fanatieke activiteiten, in het bijzonder het excommuniceren van leden van zijn gemeente. Hij had niet alleen vrienden. Het zou dus om wraak kunnen gaan, in plaats van om een terroristische poging tot moord.”

De officier van Justitie van Lyon leidde een onderzoek en maant: “Op dit huidige tijdstip is geen enkele hypothese uitgesloten dan wel geprivilegeerd. Justitie Lyon staat verder in nauw contact met het nationale Justitiële anti-terreur- staatsapparaat”.

Intussen is de burgemeester van Lyon, Grégory Doucet aangekomen op de plaats van de misdaad. Ook premier Jean Castex maakte vanuit Rouen gewag van zijn vaste voornemen om de christelijke cult te beschermen tegen aanslagen. Voor Frankrijk is dit een erekwestie.

Kerken in Duitsland zwijgen en bagatelliseren

In Duitsland zwijgen de kerken verregaand over het zware verlies van hun Franse medebroeder, resp. bagatelliseren zij de gebeurtenissen.

Macron en andere Franse politici daarentegen hebben beloofd, de christenen en de christelijke cult met alle ter beschikking staande middelen te beschermen tegen de islamitische haat en het geweld. Net als Oostenrijkse politici, die gisteren reageerden op de bestorming van een Godshuis in Wenen door islamitische jongeren.

Terecht vragen op de sociale netwerken steeds meer mensen in vergelijkbare trant: “Zal de kerk blijven zwijgen en criminelen naar Europa slepen?”

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2020/10/31/lyon-attentat-doenerladen/