Corona-willekeur: Sluiten van fitness-studio’s louter zinloze pesterij

Door: David Berger.

Het opnieuw sluiten van de fitness-studio’s is niet alleen onzinnig en willekeurig. Het wordt tevens verordend door politici en wetenschappers (Merkel, Altmaier Spahn, Drosten) bij wie men vanwege hun algehele fysionomie een verstoorde verhouding t.o. v. gezonde lichamen kan vermoeden. Daarnaast is het een zoveelste overwinning in de links-radicale “strijd tegen Rechts” https://philosophia-perennis.com/2020/02/01/angst-der-antifa-vor-muskuloesen-maennern-ist-jetzt-auch-mcfit-nazi-2/.

Ook bij de tweede lockdown heeft men opnieuw alle fitness-studio’s in Duitsland laten sluiten. Hoewel zij het geweest zijn, de fitness-keten McFit voorop, die een uitgelezen hygiëne-concept hebben ontwikkeld- en gedurende de laatste maanden van de sanitaire ruimtes tot aan elke individuele halter principieel hebben aangehouden.

Van geen enkele besmetting met Corona, die hier plaatsgevonden zou hebben, werd hier bericht. In alle studio’s, die ik gedurende de laatste maanden in Duitsland heb bezocht, hebben de trainende bezoekers zich uiterst verstandig gedragen.

Dat zou ook eigenaardig geweest zijn, want bij elke rit met openbare verkeersmiddelen, op elk station bij de kapper en op elk trottoir kom ik dichter bij een potentiële covid-verspreider dan in de fitness-studio, dat zijn bedrijf volledig heeft afgestemd op de door welk land dan ook verordende hygiëne-maatregelen.

Willekeur: Professionele sport ja, individuele sport nee

Dat en het feit, dat naast het sluiten van alle fitness-studio’s de professionele sport, waar de sporters zelfs lichamelijk dichter bij elkaar komen dan bij de individuele sport van de bodybuilding, mogelijk blijft, duidt op de willekeur, welke de gezamenlijke Corona-maatregelen voor enigszins tot denken in staat zijnde mensen zo onverdragelijk heeft gemaakt en nóg maakt:

Bedenk slechts, dat kort na de laatste lockdown in de fitness-studio’s het haar wassen verboden was (douches afgesloten), omdat men anders aldaar bij het haar wassen Corona had kunnen oplopen, terwijl het bij de kappers een onvermijdelijk voorschrift werd – eveneens vanwege het risico van een Corona-besmetting, dat hier werd verondersteld bij het afzien van haar wassen en föhnen (dat thans weer verboden is voor schoolkinderen na het schoolzwemmen).

“Sportkanonnen” zoals Merkel en Altmaier beslissen, wie er op welke manier aan sport mag doen

Maar het radicale opnieuw sluiten van McFit & Co lijkt mij niet louter willekeurig. Wie de lichamelijke toestand van politici en wetenschappers aanschouwt, kan het vermoeden: Merkel, Altmaier https://philosophia-perennis.com/2020/04/22/corona-peter-altmaier-wird-jetzt-bodybuilder/ en Spahn staan zo ongeveer in verhouding tot fitness-studio’s als olifanten tot balletdansen.

En biohazard-paus Drosten https://philosophia-perennis.com/2020/07/21/corona-papst-christian-drosten-will-mit-linksextremer-band-zsk-auftreten/ heeft nog steeds de fysionomie van een beklagenswaardige jongen, voor wie de gymles op school, om maar te zwijgen van het kiezen van de elftallen voor een voetbalwedstrijd, een voortdurende lijdensweg was. En die daarom thans de erkenning van Moedertje Merkel maar al te nodig heeft.

Kortom: Merkel en de haren zouden werkelijk niet weten, wat mensen, die niet dagelijks sporten en hun lichamen gezond houden, omdat zij ervan overtuigd zijn, dat hun gezonde geest naar een net zo gezond lijf verlangt, zouden kunnen missen.

McFit een broedplaats voor Nazi’s?

Maar ook politieke redenen zouden een rol gespeeld kunnen hebben bij het besluit om de fitness-studio’s pas nu voor onbepaalde tijd te sluiten. Nog niet zo lang geleden verscheen er in de linkse krant “Freitag” een artikel https://www.freitag.de/autoren/der-freitag/maenner-die-auf-mcfit-plakate-starren met als titel “Mannen, die schitteren op McFit-affiches”. Hierin bindt Sebastian Friedrich, bekend om zijn radicaal-linkse overtuiging alsook door zijn boek “de AfD. Analyses – achtergronden – controverses” de strijd aan met de spierbundels. Fitness-studio’s, in het bijzonder McFit, zijn Nazi, zo kan men zijn bijdrage samenvatten.

Spierbundels staan volgens zijn mening niet alleen voor “toxische mannelijkheid”, maar tevens voor kapitalisme, want ze zijn symbolisch voor de overlevingsdrang van de man. Een overlevingsdrang, die direct in verband wordt gebracht met testosteron, agressie en gewelddadige indeling in dominantie en onderworpenheid. En die uiteraard onder alle omstandigheden dient te worden uitgeblust:

“Neuken of geneukt worden”

“Vooral niet stil blijven staan – of je door robots, vrouwen of vreemden de kaas van het brood laten eten. in het autoritaire kapitalisme ‘survivalt’ niet enkel de sterkste, maar ook de meest harde, uitgerust met behoorlijk wat egoïsme, grote ballen en breed uitgestoken ellenbogen.”

“Neuken of geneukt worden” is het nieuwe devies, dat hij denkt te kunnen toeschrijven aan dergelijke prominenten als de bodybuilders ?) Andreas Gaballer, Kollegah, of de journalist Rainer Zitelmann.

Aan de verplaatsing van het aandeel vet-spierbundels van enkele prominenten, die – alleen al om gezondheidsredenen – er liever niet zo uit willen zien als Peter Altmaier of de zanger van “Feine Sahne Fishfilet”, denkt hij, een grote paradigma-verwisseling van onze samenleving te herkennen:

Het sluiten van de fitness-studio’s als “strijd tegen Rechts”

“De egoïst-spierbundelman bepaalt in toenemende mate het rolmodel van de metroseksuele man, die 15 jaar geleden nog in de mode was. Gabalier in plaats van David Beckham, Kollegah in plaats van David Bowie en ook Rainer Zitelmann wint het met armpje-drukken van de verwekelijkte Start-up-bazen. Vanzelfsprekend heeft de harde man sch..t aan de links-groen-verwijfde onderklasse. Hij staat op duidelijke regels en een ondubbelzinnige orde, met een wereld, waarin sprake is van mannetje en vrouwtje – en alleen daarvan.” – aldus Sebastian Friedrich ongerust.
Van deze zorgen zou hij – even afgezien van de illegale kelder- en vechtsportstudio’s van hen, die hier nog niet zo lang zijn – nu pas verlost kunnen zijn.

In zoverre kan het opnieuw sluiten van de fitness-studio’s ook worden gezien als een nieuw aspect van de sinds jaren door het systeem-Merkel met miljoenenbedragen gefinancierde, grotendeels tegen windmolens gevoerde “strijd tegen Rechts”-campagne.

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2020/11/05/corona-willkuer-schliessung-der-fitnessstudios-pure-schikane-ohne-sinn/