De strijd van Oostenrijk tegen het terrorisme: Twee moskeeën moeten worden gesloten

Door: David Berger.

Na de terroristische aanslag in Wenen en een daaropvolgende crisis-ontmoeting deze dag met de President van de Islamitische samenleving, Ümit Vural, heeft de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken Nehammer (ÖVP) in aanwezigheid van cultusminister Raab (ÖVP) de sluiting aangekondigd van radicale moskeeën.

Zes van de 16 in verband met de terroristische aanslag gearresteerde verdachten zijn intussen weer op vrije voeten, acht andere mannen moeten in bewaring worden gesteld.

Met de sluiting wil men demonstreren, dat men vastbesloten is, islamitische structuren in Oostenrijk uit te dunnen. De verklaringen van de verantwoordelijken laten echter reeds de eerste twijfels rijzen, of men werkelijk bereid is, in geval van nood ook pijnlijke, maar werkzame consequenties te trekken.

Het heeft nog niet genoeg pijn gedaan

Zo ongeveer toen cultusminister Raab liet weten: “De terroristische aanslag van maandag was gericht tegen onsallemaal, onafhankelijk van religie en herkomst… Doel van het islamitische terrorisme is het, om een wig te drijven in onze samenleving. Dit zullen wij niet toelaten.”

Om hoeveel en welke moskeeën het hierbij überhaupt gaat, is nog onduidelijk. Details moeten spoedig worden bekendgemaakt. Reeds nu meldt de ‘Kurier’ https://kurier.at/chronik/wien/nach-terroranschlag-werden-radikale-moscheen-geschlossen/401089305, dat het hierbij slechts gaat om twee moskeeën in Wenen, in welke de daders de dienst hebben bezocht: de Tewhid-moskee in de Murlingengasse in Meidling en de Melit-Ibrahim-moskee in Wien-Ottakring.

Een lid van de ÖVP in een mail aan PP over de nu grootmoedig aangekondigde maatregelen: “Klaarblijkelijk heeft het nog niet genoeg pijn gedaan!”

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
https://philosophia-perennis.com/2020/11/06/oesterreichs-kampf-gegen-den-terror-zwei-moscheen-sollen-geschlossen-werden/