President VS wordt niet benoemd door media

Door: Felizitas Küble*)

Men grijpt zich naar het voorhoofd: Overal, van de VS tot hier in het land, melden persbureaus en andere media, dat de volgende president van de Verenigde Staten Joe Biden heet. zo kopt bv. de “Tegesspiegel”vanuit Berlijn: “Biden gekozen tot nieuwe president”. Bij het televisiejournaal ziet het er vergelijkbaar uit: “Joe Biden wordt president.”(Bron: https://www.tagesschau.de/multimedia/video/video-779721.html)

Hierbij is tot op heden geen sprake van een ambtelijk verkiezingsbericht (in Georgia moet de telling van de stemmen hoogstwaarschijnlijk zelfs geheel opnieuw worden gedaan) laat staan, dat er een verkiezing van de nieuwe president heeft plaatsgevonden. Die geschiedt zoals bekend door “kiesmannen” waartoe ook vrouwen behoren) in zijn district. Deze personen heeft elke Amerikaanse staat al naar gelang de grootte resp. het inwonertal van de betreffende staat.

Op 14 december 2020 en geen dag eerder brengen zij vermoedelijk hun stem uit op de kandidaat, die in hun land heeft gewonnen. Evenwel is dat geen automatisme, geen dwingende verplichting. Vier jaar geleden heeft zowat een half dozijn kiesmannen/vrouwen de overwinnaar in zijn staat hun toestemming geweigerd.

Daar komt nog bij, dat Trump juridische stappen heeft aangekondigd, zodat ook de komende gerechtelijke vonnissen vooreerst moeten worden afgewacht.

Nu vraagt men zich af, welke merkwaardige spoed en haast zovele media ertoe beweegt, Biden voortijdig uit te roepen tot president.

Wil men op deze manier de aandacht afleiden van de talrijke aanwijzingen voor verkiezingsmanipulaties en onregelmatigheden – vooral in Georgia en Michigan? Hoe komt het, dat deze “fouten” allemaal plaatshadden ten laste van Trump? Louter “toeval” of wat dan ook? (Origineel: https://charismatismus.wordpress.com/2020/11/07/us-prasident-wird-nicht-von-medien-ernannt/

Door: Felizitas Küble.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://conservo.wordpress.com/2020/11/08/us-praesident-wird-nicht-von-medien-ernannt/


*) Felizitas Küble beheert de KOMM-MIT-Uitgeverij en het Christoforuswerk (CHR) in Münster – een actiegroep van katholieke en evangelische christenen voor christelijke public relations. Küble vertegenwoordigt tevens het “Christelijke Forum” https://charismatismus.wordpress.com/.