Bloedbad in Mozambique: Islamisten onthoofden- en slachten meer dan 50 mensen in een dorp af

Door: David Berger.

Meer dan 50 mensen zijn in het dorp Muatide in het Noorden van Mozambique onthoofd en afgeslacht, aldus o. a. de BBC https://www.bbc.com/news/world-africa-54877202.In een ander dorp schoten de terroristen van de “Islamitische Staat” talloze mensen neer en brandden ze de huizen plat.

De fanatieke moslims gebruikten het voetbalveld in Muatide als een soort “executieplaats”, alwaar ze de inwoners van het dorp onthoofdden en de lijken in stukken hakten. Hierbij riepen ze voortdurend “Allahu Akbar”. De gruweldaad duurde van afgelopen vrijdagnacht tot en met zondag.

In andere dorpen losten ze bovendien schoten, ontvoerden vrouwen en staken huizen in brand.

Meest brute aanval van IS in de regio

Het bloedbad is de nieuwste etappe in een hele reeks van verschrikkelijke aanvallen, die de Islamisten sinds 2017 in de gasrijke provincie Cabo Delgado hebben begaan.

De moordenaars werken nauw samen met de Islamitische Staat (IS), waardoor ze in Zuidelijk Afrika voet aan de grond konden krijgen. Ook hier heeft IS gebruik gemaakt van de vertwijfeling over armoede en werkeloosheid, teneinde jongeren te recruteren voor zijn strijd ter oprichting van een islamistische heerschappij in de omgeving.

De BBC https://www.youtube.com/watch?v=AUm8rpraOdM&t=23s beoordeelt de meest recente aanval als de waarschijnlijk meest brute, die door IS in het gebied werd doorgezet. De schok is bij veel mensen groot.

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2020/11/10/blutbad-in-mosambik-islamisten-koepfen-und-zerhacken-mehr-als-50-menschen-in-einem-dorf/