AfD maakt korte metten met mondkapjesplicht in winkelcentra van Hannover

SUCCESVOLLE AANKLACHT VAN DIETMAR FRIEDHOFF EN DIRK BRANDES VOOR ADMINISTRATIEVE RECHTBANK

Door: Redactie PI-News.

Volledig succes voor de AfD-Nedersaksen tegen de mondkapjesplicht: De Administratieve Rechtbank Hannover verklaart volgens de beslissing van 10 oktober de algemene beschikking van de regio Hannover betreffende het dragen van mondkapjes in winkelwijken, winkelcentra, winkelstraten voor wederrechtelijk. Hiermee heeft de rechtbank de aanklagers Dietmar Friedhoff en Dirk Brandes (beiden AfD), die op het recht op eigen verantwoordelijkheid voor de burgers stonden, volledig in het gelijk gesteld. Woensdag gaf de regio Hannover een nieuwe beschikking af, waarin het dragen van mond-neusbescherming in winkelpassages wordt opgeheven https://www.bild.de/regional/hannover/hannover-aktuell/region-muss-nachbessern-maskenpflicht-im-freien-ist-zu-ungenau-73876434.bild.html.

Reden voor het afblazen van gedeeltes van de algemene beschikking van de regio Hannover is de dilettantistische aanpak door de regio Hannover. Deze wordt momenteel vertegenwoordigd door de nog zittende regionale president Hauke Jagau https://www.bild.de/regional/hannover/hannover-aktuell/corona-regeln-maskenpflicht-in-allen-firmen-und-oeffentlichen-gebaeuden-73488764.bild.html (SPD).

De beschuldigingen van de BILD-krant http://www.pi-news.net/wp-content/uploads/2020/11/maskenrebellen.jpg, “mondkapjesrebellen” te zijn, kunnen Friedhoff en Brandes niet delen. Hier gaat het in geen geval om rebellie, zijn beide AfD-politici van mening. “Het gaat om het recht van de burgers Het gaat er om, hun belangen en vrijheden te verzekeren, het daar tegenin gaan en willekeur door autoriteiten aan banden te leggen. Dat is de taak van elke politicus”, aldus Brandes, die sinds drie jaar het AfD-kringverband in de regio leidt. “Wij als partijvertegenwoordigers zullen ons verder inzetten voor de belangen van de burgers.”

“Dat vele gevolmactigden van de gevestigde partijen hun taak jegens hun kiezers – resp. burgers onvoldoende of in het geheel niet nakomen, is niet alleen een minder fraaie, maar ook democratisch gezien een hoogst bedenkelijke zaak”, merkt friedhoff op, voorts verwijzend naar het onheilspellende ontwerp van de “Wet ter bescherming van de bevolking in een epidemische situatie van nationale draagwijdte” in het Parlement. “Hier gaat het om een in-acceptabele uitholling van de grondrechten”, aldus Friedhoff.

Ook de mede-aanklagers tegen de “Coronabeschikking”, de voorzitters van de gemeenteraden Jürgen Klingler (Regio-Ost), Rocco Kever (Neustadt) en AfD-lid André Marburg wachten op de noodzakelijke verbeteringen, die nu door de regio Hannover moeten worden geleverd. Mochten deze, naast onevenredig, niet rechtelijk-conform zijn, dan zal men verder juridisch reageren. Ze beoordelen de maatregelen voor hun gemeenschappen eveneens voor onevenredig.

Door: Redactie PI-News
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: http://www.pi-news.net/2020/11/afd-kippt-maskenzwang-in-einkaufsbereichen-von-hannover/