Nigeria: Islamisten slachten meer dan 100 mensen af

Door: David Berger.

In het afgelopen weekeinde haalden islamitische terroristen van Boko Haram uit met hun meest brute directe aanval van dit jaar: Ze boeiden meer dan 110 arbeiders in de rijstvelden en sneden hen vervolgens de keel door.

“Het voorval is de meest brute directe aanval op onschuldige burgers van dit jaar. Ik eis, dat de aanstichters van deze afschuwelijke en zinloze daad voor het gerecht worden gesleept.” – aldus de humanitaire coördinator van de VN, Edward Kallon, over een bruut bloedbad in het Noordoosten van Nigeria, dit afgelopen weekeinde.

Geboeid en vervolgens de keel doorgesneden

Volgens informaties van de VN werden bij de aanval op het dorp Koshobe minstens 110 mensen gruwelijk vermoord. De mensen van het dorp waren net bezig met het oogsten van de rijst op de velden aan de rand van het dorp, toen de islamitische extremisten van Boko Haram op motorfietsen en bewapend ter plaatse opdoken.

Volgens ooggetuigen werden de slachtoffers aangevallen, vervolgens geboeid, waarop hen de keel werd doorgesneden. Het voorval verraadt ondubbelzinnig de hand van Boko Haram, die gelden als de West-Afrikaanse versie van “Islamitische Staat”.

Het bloedbad vond laats op de dag van de eerste regionale verkiezingen sinds 2009. Eerder waren de verkiezingen – vanwege de steeds terugkerende gewelddadige acties door islamistische milities – steeds opnieuw uitgesteld.

“Het waren toch alleen maar negers”

Tobias Huch op Twitter hierover: “Gisteren hebben #Islamisten 110 mensen in #Nigeria vermoord, omdat zij geen #Moslims waren. Vrouwen en kinderen hebben ze bruut het hoofd afgesneden. Alweer geen geslaakte kreet en geen Brandenburger Tor in de kleuren van de Nigeriaanse vlag, omdat veel mensen denken “Het waren toch alleen maar negers”.”
Al in 2019 viel op PP te lezen:

Tussen 2011 en 2015 terroriseerde en slachtte Bokko Haram – een Jihadistengroepering, die al vóór de oprichting van ISIS gruweldaden beging – duizenden christenen af http://www.sconews.co.uk/news/45031/north-east-nigeria-5000-killed-100000-displaced-and-350-churches-in-ruins/, in het bijzonder diegenen, die tussen de islamitische meerderheid in het Noorden wonen. In 2015 kregen de Nigeriaanse Moslims eindelijk, wat ze wilden: een islamitische president in de gestalte van Muhammadu Buhari. Het geweld nam echter alleen maar toe. Islamitische Fulani-herders – de etnische stam, waaruit Buhari voortkomt https://www.theguardian.com/world/2015/mar/31/muhammadu-buhari-military-dictator-nigeria-new-democratic-president – sloten zich aan bij Boko Haram en overtroffen het nog in het afslachten van christenen.

Genocide op christenen in Nigeria – De wereld kijkt weg!

Alleen al tussen juni 2017 en juni 2018 https://www.breitbart.com/national-security/2018/07/04/boko-haram-fulani-terrorists-kill-2000-nigeria-six-months/ slachtten islamitische Fulani om en nabij de 9.000 christenen af https://www.breitbart.com/national-security/2018/07/04/boko-haram-fulani-terrorists-kill-2000-nigeria-six-months/ en vernietigden minstens duizend kerken ( Het duurde driemaal zo lang https://onenewsnow.com/persecution/2018/12/29/obama-charged-with-facilitating-christian-persecution , totdat de Fulani een fractie ervan [1.484] aan christenen onder het presidentschap van Jonathan hadden gedood). Alleen al in de eerste zes maanden van dit jaar vonden er 52 dodelijke terreuraanslagen plaats op christelijke dorpen. “Bijna elke dag word ik wakker met tekstberichten van partners in Nigeria, zoals vanmorgen: “Herders steken 49-jarige boer in Ogan neer””, aldus mensenrechten-advocate Ann Buwalda in Juli.

Steeds wanneer de mainstream media lucht krijgen van het geweld tegen Nigeria, herhalen zij, wat de plaatsvervangende minister voor Afrikaanse aangelegenheden van Obama, Connie Carson, heeft beweerd https://www.cnsnews.com/news/article/religion-not-driving-extremist-violence-nigeria-says-obama-official-after-church, nadat er een kerk was gebombardeerd, wat op Paaszondag 2012 aan bijna 40 christelijke gelovigen het leven had gekost. “Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken,” zei Carson, “Om een belangrijk punt naar voren te halen, en wel, dat de religie [in Nigeria] geen extremistisch geweld oproept”.

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2020/11/30/nigeria-islamisten-schlachten-mehr-als-100-menschen-ab/