Corona: Mogen binnenkort alleen gevaccineerden nog deelnemen aan het openbare leven?

Door: David Berger.

De ergste bange vermoedens van de vaccinatie-critici lijken waarheid te worden: Officieel zal er geen sprake zijn van vaccinatieplicht resp. gedwongen vaccinaties, maar deelnemen aan het openbare leven, van boodschappen doen in de supermarkt, via het reizen per trein of vliegtuig tot aan het zoeken van een baan is vervolgens alleen nog mogelijk, als er een vaccinatiebewijs kan worden overlegd.

Terwijl de nieuwsberichten over de snelle ontwikkeling van het vaccin tegen Corona wereldwijd door veel mensen met gemengde gevoelens worden opgenomen en bijvoorbeeld maar de helft van de Duitsers zich überhaupt wil laten inenten, heerst er in vele economische sectoren een doorbraakstemming.

Zoals bijvoorbeeld in de internationale luchtvaartbranche. In de VS denkt men momenteel erover na, of door middel van een zo wijd verspreid mogelijke vaccinatie tegen Corona het bedrijf na het Corona-dieptepunt, dat het hele jaar beheerste, weer op gang zou kunnen komen.

Digitaal reisdocument met gezondheidsgegevens

Zoals de Amerikaanse krant “The Hill” https://thehill.com/policy/transportation/527581-airlines-set-sights-on-digital-passports-for-covid-19-vaccine en ook de Duitse “Cicero” https://www.cicero.de/innenpolitik/corona-luftfahrt-impfen-gesundheit-digital-reisepass-impfpflicht berichten, denkt men bij de luchtvaartmaatschappijen na over de mogelijkheid, dat men alleen nog maar in het vliegtuig mag stappen, als met een digitale reispas kan worden bevestigd, dat men is ingeënt tegen Corona. De IATA, als overkoepelend orgaan van vele vliegmaatschappijen, heeft het er zelfs over, dat de ontwikkeling van deze pas reeds in de eindfase zit en dat deze zeer spoedig in gebruik zou kunnen worden genomen.

“Op de pas wordt informatie van de passagier vastgelegd betreffende zijn test- en vaccinatiehistorie. De pas zou een snelle uitwisseling mogelijk maken tussen regeringen, vliegmaatschappijen, laboratoria en passagiers (…) Of van een dergelijke pas door de grote Airlines (verplichtend) gebruik wordt gemaakt, is nog onduidelijk. De Australische Maatschappij Qantas heeft echter bijvoorbeeld aangekondigd, op internationale vluchten alleen ingeënte passagiers mee te nemen. Waarschijnlijk zouden anderen zich bij deze lijn kunnen aansluiten.”(Bron: https://www.cicero.de/innenpolitik/corona-luftfahrt-impfen-gesundheit-digital-reisepass-impfpflicht)

Puur cynisme: Geen gedwongen vaccinatie, maar …

Hier lijken de ergste bange vermoedens van de vaccinatie-critici waarheid te worden: Officieel zal er geen sprake zijn vanvaccinatieplicht resp. gedwongen inentingen, maar deelnemen aan het openbare leven, van boodschappen doen bij de supermarkt via het reizen per trein of vlieftuig tot aan het zoeken van een baan is dan alleen nog maar mogelijk, als er een inentingsberwijs kan worden voorgelegd. Vervolgens zouden de 50% tot vaccinatie bereid zijnde Duitsers, die zich tot nu toe niet door de geschoolde hotelspecialiste en Duitse minister van Opleiding Karliczek https://twitter.com/Helene12111/status/1333352829168349185 lieten overtuigen, het in een sneltreinvaart ontwikkelde Corona-vaccin toch te vertrouwen, er wel eens heel snel 96% kunnen worden.

Het valt te vrezen, dat achter de verzekeringen van Minister van Volksgezondheid Spahn & Co dat er geen sprake zou zijn van gedwongen inentingen, een soortgelijk cynisme schuilgaat, als achter de permanente verzekeringen, dat de vrijheid van meningsuiting ondanks censuurwetten en hetzes tegen andersdenkenden onbeperkt blijft gelden: Uiteindelijk kan men zeggen wat men wil, vervolgens moet men dan natuurlijk ook de consequenties van het gezegde op de koop toe nemen!

PS: Ik ben in geen geval een tegenstander van vaccinaties, en zowat tegen alles ingeënt, waarvoor er een vaccinatie bestaat. Maar ik ben als conservatief-liberaal en vrijheidslievende Frankenlander een besliste tegenstander van gedwongen vaccinaties, vooral, wanneer ze perfide door de achterdeur worden ingevoerd.

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2020/12/01/corona-duerfen-bald-nur-noch-geimpfte-am-oeffentlichen-leben-teilnehmen/