“Angela Merkel is ware schurk in Brexit-drama”

Door: David Berger.

Het nieuwe boek van de Britse bestseller-auteur en EU-pleitbezorger Tom Bower kan tot in detail aantonen, dat de eigenlijke schuldige aan de Brexit de Duitse Bondskanselier Merkel geweest is. Haar intransigente houding inzake de vluchtelingencrisis heeft de trek van de Britten in de EU definitief bedorven.

De Britse bestseller-auteur Tom Bower beschrijft in zijn nieuwe boek over de Britse premier Boris Johnson uitvoerig de omstandigheden, waaronder het tot een Brexit moest komen. In een interview met het nieuwsberichtenmagazine “Der Spiegel” https://www.spiegel.de/politik/ausland/boris-johnson-biograf-tom-bower-boris-johnson-wird-wieder-auferstehen-a-06fe2c2a-c86b-41a4-afdf-708526391f2f vat hij in het kort samen, wat hij in zijn boek uitvoerig kan aantonen: De Brexit is de schuld van Bondskanselier Angela Merkel (CDU) .

Merkels vluchtelingengekte heeft de Britten geschokt

Bower is zelf een overtuigde aanhanger van de EU en heeft tegen de Brexit gestemd; des te harder valt zijn oordeel uit, “dat de werkelijke schurk in dit hele brexit-drama Angela Merkel is.”

Dit oordeel ziet hij bevestigd door zijn analyse van de gebeurtenissen in verband met de opgeblazen deal tussen de Duitse kanselier en de voormalige britse premier David Cameron:

“Cameron had een concessie nodig, vooral bij het onderwerp immigratie, maar die kreeg hij niet. Als Merkel hem tegemoetgekomen was, zou er geen Brexit geweest zijn. Volgens mij is haar onwrikbaarheid verantwoordelijk voor het Britse uittreden uit de EU”- aldus Bower in het interview in der Spiegel.

Eenvoudige mensen, geen linkse politieke blaaskaken

Johnson is een heel ander type dan de machtsbeluste Merkel: “Hij is een individualist, zijn grote ondersteuners waren steeds de gewone mensen, niet de politici”. Dat heeft Johnson al laten zien in de jaren, toen hij eerste burgemeester van Londen was:

IIn die acht jaar heeft hij een recordaantal huizen laten bouwen. Hij is hartstochtelijk in de bres gesprongen voor een betere opvoeding, in het bijzonder voor kinderen uit de arbeidersklasse, opdat zij betere kansen voor de toekomst zouden hebben.”

Johnson zou nu voor grote taken staan, die hij het hoofd zal bieden en daardoor opnieuw stijgen in de achting der Britten: “Als hij een Brexit-deal krijgt met de EU en als de Corona-crisis in het voorjaar dankzij het nieuwe vaccin beëindigd zou zijn, zal hij eens te meer herrijzen!”

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2020/12/02/wahre-schurkin-im-brexit-drama-ist-angela-merkel/