VS: Priester sterft na inenting tegen Corona

Door: David Berger.

In de Verenigde Staten is de katholieke priester P. John Fields plotseling overleden, nadat hij in het kader van een serie proeven een Covid-19-vaccin toegediend had gekregen.

P. John Fields was de directeur voor Communicatie en Godsdienstonderwijs voor het Aartsdiocees Philadelphia, dat deel uitmaakt van de grieks-katholieke kerk van de Oekraïne. Daarenboven bekleedde hij vele prominente functies http://ukrarcheparchy.us/archeparchy-news/obituary-the-very-rev-archpriest-john-m-fields binnen de katholieke kerk in de VS.

Bij het bekendmaken van zijn dood verklaarde het Aartsdiocees, dat P. Fields is “overleden in zijn huis op 27 november jl. De doodsoorzaak is nog niet opgehelderd”. Dit berichten momenteel de Amerikaanse media http://thedialog.org/featured/philadelphia-father-john-fields-was-first-volunteer-in-moderna-coronavirus-vaccine-trial-at-penn/.

P. Fields had zich vrijwillig aangemeld voor de serie proeven

P. Fields werd dit jaar 70 jaar oud. Kort geleden nog had Fields deelgenomen aan de proeven met het COVID-19-vaccin van Moderna, nadat hij eind augustus een E-mail had gekregen van de University of Pennsylvania, waarin hem werd gevraagd, of hij zou willen deelnemen “aan de derde en laatste fase” van de vaccin-studie.

Toen Pater John Fields op 28 augustus de mail ontving, moet hij onmiddellijk met “ja” hebben geantwoord,

“Ik heb niet geaarzeld. Voor mij was het een poging. Ik hoopte alleen maar, dat ik zou worden aangenomen”, zei hij 17 november in een E-mail aan de katholieke persdienst.

“het zou een geweldige gelegenheid zijn, om dit hinderlijke virus dat plotseling is opgedoken en over de hele wereld verwoestingen heeft aangericht, de dood heeft gebracht en elk aspect van ons leven overhoop heeft gehaald, te bestrijden”, zei Pater Fields.

Martelaar of waarschuwing voor vaccin?

Het aantal invloedrijke katholieke geestelijken in de VS, die waarschuwen tegen het al te snelle vrijgeven van de vaccins neemt nu toe. Anderen vereren Fields als martelaar, die zijn leven heeft gegeven om zoveel mogelijk andere levens te redden.

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2020/12/09/usa-priester-stirbt-nach-corona-impfung/