Verboden te lachen – de aanval op onze manier van leven

Door: Renate Sandvoss*)

Ik ken maar één persoon, die een aanval is begonnen op onze manier van leven, – en wel met desastreuze gevolgen: Angela Merkel. De aan haar toevertrouwde burger behandelt ze als onmondige, domme, lastige wezens, die geen van alle recht van bestaan hebben zonder een opperbevelhebber als zij. Mensen, die het zich permitteren om na te denken, ja “tegen de draad in te denken”, zijn in dit land niet-gewenst.

Als ze het zich dan ook nog eens veroorloven, hun mond open te doen en het résumée van hun overdenkingen hardop uitspreken, dan kan het alleen maar gaan om complottheoretici, covidioten of Nazi’s die het beste kunnen worden opgesloten. Wat er niet mag zijn, kan er nu eenmaal niet zijn. Een werkelijke aanval op onze manier van leven noem ik het overspoelen van ons land met vreemde culturen, terwijl bij ons de tradities overboord worden gezet. Eerst werd met Pasen al voor maar weinig mensen de toegang tot de kerk mogelijk gemaakt vanwege het besmettingsgevaar door Corona, en nu wacht ons een kerstfeest dat die naam niet verdient, met ingrepen in het privéleven van elk individu. Waarbij elk individu voorgeschreven krijgt, of alleen Tante Helena, of tevens Oom Albert uit Amerika kan overkomen. Meneer Söder raadt af, kerstcadeautjes in te slaan, “er zijn belangrijker dingen”…..

En onze kinderen dan? Is iedereen dan al vergeten, wat het betekent om met Kerstmis in die stralende kindergezichtjes te kijken, die met rode wangen scherp opletten, of ze de Kerstman niet horen aankomen…. Och nee, Kerstmannen zijn verboden vanwege het besmettingsgevaar…. Ook de oeroude traditie om met Oudjaar vuurpijlen en -kogels af te steken, wordt ons op schoolmeester-manier verboden en omdat men zogenaamd bang is, dat enkelen van het 83 miljoen mensen tellende volk besmet zouden kunnen raken met een griepachtig virus en de zogenaamd overbezette ziekenhuizen ook nog vuurwerk-slachtoffers zouden moeten behandelen.

Dan is het toch beter om meteen maar een nachtelijk uitgaansverbod af te kondigen, want een toast uitbrengen van veraf met een glas sekt is immers evenmin mogelijk, bij het aankomende alcoholverbod. Ook de eeuwenoude traditionele feesten in de verschillende deelstaten en landsdistricten worden getroffen. Zo staat ook het beroemde ‘Biikebrennen’ op Sylt op het spel. Zelfs het zingen van oude liederen wordt ons door de almachtige kanselier verboden.

Verboden te lachen! Is dat géén aanval op onze manier van leven, mevrouw Merkel?

In plaats van eens overleg te plegen met de internationaal gerenommeerde wetenschappers, klampt ze zich vast aan de woorden van van de voormalige bankemployé Spahn, van een op medisch gebied absoluut onwetende meneer Söder en van een meneer Lauterbach, die eerder een zenuwpees dan een specialist is. Wegwijzer is uitgerekend een meneer Drosten, die reeds bij de varkenspest in 2009 totaal heeft gefaald…

En met deze troep brengt een van macht bezeten, empathie-loze en verblinde kanselier de bevolking in angst, paniek en een zekere staat van verlamming. Mensen, word toch eindelijk wakker, want Duitsland staat al aan de rand van de afgrond! (Orig.: Facebook https://www.facebook.com/renate.sandvoss/posts/3757820180944510?comment_id=3758165750909953&notif_id=1608055309605629&notif_t=close_friend_comment&ref=notif)

*)Renate Sandvoss is schilderes en illustratrice, en schrijft al sinds vele jaren voor Journalistenwatch
en conservo.

Door: Renate Sandvoss.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://conservo.wordpress.com/2020/12/17/lachen-verboten-der-angriff-auf-unsere-lebensweise/