Nu zelfs Coronaboete voor samenleven met partner

Door: Redactie JouWatch.

In Oostenrijk worden mensen thans bestraft omdat ze samenleven met hun op Corona positief geteste partner. Het kan nog slechts een kwestie van tijd zijn, totdat ook in het Corona-land van Merkel partners -net zoals ten tijde van de Pest – worden bestraft, omdat ze niet buigen voor het Corona-dictaat en weigeren, hun levenspartner de deur uit te zetten.

Het klinkt werkelijk ongelofelijk, maar het is in tijden van Corona-dictatuur de realiteit: Verschillende burgers van Karinthië ontvingen post van hun districtsbestuurders: Ze werden ervan beschuldigd, tegen het Corona-contactverbod te zijn ingegaan en moeten nu 300 Euro boete betalen of zes dagen hechtenis uit gaan zitten. Motivering: De getroffenen waren ingegaan tegen het contactverbod, omdat ze met hun op Corona positief geteste partners nog steeds in een gemeenschappelijk huishouden (!) zouden leven.


De verbijsterende willekeur wordt aangetoond aan de hand van het volgende geval van één der getroffenen: De autoriteiten schijnen algemeen lucht gekregen te hebben van de partners van de positief op Corona geteste personen via het Contact Tracing. Gerd Pedarnig is één van de getroffenen. Hij woont met zijn levensgezellin in een huurwoning van 60 vierkante meter. Midden November rees bij de orthopedie-technicus het vermoeden, dat hij was besmet met het Coronavirus. Hij moest in quarantaine: “Toen ik het positieve resultaat ontving, zei ik, dat ik met mijn levenspartner in de woning samenwoon. Daarop werd zij opgebeld en ondervraagd over wanneer zij voor het laatst met mij contact had gehad. Zij zei, doordat wij samenwonen, vanmorgen vroeg.” Daarop werd de boete toegestuurd.

Voor de betreffenden geldt, dat de boete kennelijk werd vastgesteld voor een tijdstip, waarop de partners nog niet eens positief op het Coronavirus waren getest.

Zoals de ÖRF bericht, heeft een advocaat in het district deze gevallen pro deo op zich genomen, omdat hij er van overtuigd is, dat deze Corona-waanzin ingaat tegen het geldende recht. Bovendien is rechtmatig alternatief gedrag een voorwaarde voor elke strafbaarheid. Men moet de mogelijkheid hebben om zich zo te gedragen, dat het niet strafbaar is. In genoemd geval gaat dat echter niet, want waar zou de levenspartner dan heen moeten? Hij kan haar immers niet buitensluiten, ze kan naar geen enkel hotel, want zoals bekend zijn die gesloten. Ze kan niet naar familieleden, dat is verboden volgens de Corona-maatregelen” De advocaat vertegenwoordigt momenteel al drie zaken en tekende beroep aan. (SB)

Door: Redactie JouWatch.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.journalistenwatch.com/2020/12/28/jetzt-coronastrafe-zusammenleben/