Nigeria: Islamistische extremisten stellen vijf christenen terecht

Door: David Berger.

Islamistische terroristen hebben vijf van de elf bij het kerstfeest onvoerde christenen in het Noordoosten van Nigeria terechtgesteld. Ze gaan prat op hun daad in een video, die door Islamitische Staat werd gepubliceerd via de AMAQ-nieuwsberichtendienst. Aldus o. a. een bericht van “Morning Star News https://morningstarnews.org/2020/12/iswap-terrorists-execute-five-christians-in-nigeria-video-shows/”.

De 49 seconden durende video , daterend van 29 december, toont vijf bewapende leden van de provincie Islamitische Staat West-Afrika (SWAP), die zich opstellen achter vijf mannen in oranjekleurige uitdossing, die met geboeide handen neerknielen. Op het bevel in de Hausa-taal, om hun namen te noemen, zegt elk van de knielende mannen in de rij zijn naam en voegt er aan toe: “Ik ben een christen.”

De christenen beschuldigd van Goddeloos handelen

Morning Star News, dat verslag doet van de moordpartij, noemt de namen van de terechtgestelde christenen: Uka Joseph, Sunday, Wilson, Joshua Maidugu en Garba Yusuf.

In de in Noord-Niigeria verbreide Hausa-taal zegt één van de strijders vervolgens: “Dit is een waarschuwing aan de christenen in alle delen van de wereld en aan die in Nigeria. Wij hebben niet vergeten, wat jullie onze broeders in de stad Zangon Kataf en in andere delen van Nigeria hebben aangedaan. Gebruik de hoofden van deze vijf broeders van jullie om verder te gaan met jullie Goddeloze vieringen.”

Hierop werden de vijf christenen neergeschoten.

Soortgelijke shockerende berichten komen vanuit de staat Niger, die in het zuiden aan Nigeria grenst. Vatican-News https://www.vaticannews.va/de/welt/news/2021-01/niger-terrorismus-angriff-doerfer-tote-verletzte.html meldt hierover: “Minstens 70 burgers zijn zondag ten prooi gevallen aan terroristische aanvallen in Niger. Terroristen hadden in het Noordwesten van het land vlakbij de grens met Mali overvallen, zoals door een regeringsfunctionaris werd bevestigd. Pas afgelopen zondag hadden in Niger de verkiezingen voor een nieuwe president plaatsgevonden.

Bijna 40.000 mensen gedood door de Boko Haram-Moslims

Daarnaast werd nu bekend, dat de in het afgelopen weekeinde ontvoerde hulpbisschop uit het Aartsbisdom Owerri, Moses Chikwe, evenals zijn chauffeur weer op vrije voeten zijn. “Beide ontvoerden zouden op Nieuwjaarsdag zijn bevrijd in het kader van een actie door de politie”, aldus Domradio https://www.domradio.de/themen/weltkirche/2021-01-03/wieder-zu-hause-entfuehrter-weihbischof-nigeria-befreit.

De verbanden verbaal verdoezelend bericht de FAZ in een actuele bijdrage over de mate van Islam-terreur in Nigeria:

“De jihadisten terroriseren met hun aanvallen vooral het Noordoosten van Nigeria. Maar hun invloed beslaat intussen de gehele Sahelzône”.

en voorts: “In de regel zijn het gruwelijke nieuwsberichten, als het over de terroristische organisatie Boko Haram gaat. Steeds opnieuw begaan de jihadisten aanslagen en overvallen op dorpen, kerken of scholen in Nigeria en in het Tsjaadmeer-gebied, vermoorden burgers, veiligheidskrachten en politici. Volgens informaties van de Nigeria Security Tracker, een platform van de Amerikaanse Counsil on Foreign Relations, zijn in Nigeria sinds 2009 bijna 40.000 mensen ten prooi gevallen aan het conflict met Boko Haram.

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2021/01/04/nigeria-muslimische-extremisten-richten-fuenf-christen-hin/