Bestorming van het Capitool: Een false flag operation?

Door: Redactie YouWatch.

Washington – De berichten, volgens welke het bij de bestorming van het Capitool door zogeheten Trump-aanhangers om een enscenering gegaan zou zijn, nemen toe. Intussen zijn er video’s opgedoken, die “politieagenten” laten zien, die bezig zijn , de versperringen voor het Capitool weg te ruimen, om vervolgens de “protesterende stormtroepen van Trump” formeel het gebouw binnen te leiden. (b. v. in deze video vanaf min. 2:29 waarin de “bestormers van het Capitool” zich volgens de opnamen van de bewakingscamera’s in de VS- Senaatszaal gedroegen zoals bij de toeristische bezichtiging van een verbazingwekkende bezienswaardigheid. Geen haast, geen bewustzijn van onrecht, geen vernietigingsdrang. Een tweede video houdt zich bezig met de focus op één van de betoogsters in het Capitool.

Marie Gentric, verslaggeefster voor “124 News”, bericht hier https://www.youtube.com/watch?v=JK6Ht5BFp6I vanaf min. 3.20 over een gesprek, dat ze had gevoerd met een agent van the Capitol Police. De man zou hebben verklaard,, dat the Capitol Police reeds tijdens de toespraak van Trump, laat op de ochtend van 6 januari het aanbod om de politiemacht in het Capitool te versterken met de National Guard, zou hebben verworpen. Hijzelf is zo om en nabij 9.30u. naar huis gestuurd, en ook niet meer opgeroepen, zelfs niet, toen de “bestorming van het Capitool” in volle gang was. Uit louter plichtsbesef is hij desondanks nog naar zijn arbeidsplek teruggekeerd. De agent, aldus Marie Gentric, heeft blijk gegeven van onbegrip jegens zijn superieuren.

De toestand in Washington doet denken aan de zogeheten kleurrevoluties, zoals bv. de Maidan-proptesten in Kiev in 2013/2014. (RB)

Door: Redactie JouWatch.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.journalistenwatch.com/2021/01/08/sturm-capitol-eine/