Oudejaarsrellen in Essen: Beschuldigden heten Saïd, Ibrahim, Younes en Muhammed

Door: Redactie JouWatch.

In de Oudejaarsnacht kwam het in het district Altenessen van het Noord-Noordrijns-Westfaalse metropool Essen tot omvangrijke rellen. Thans is het vermoeden, dat de beruchte “Event- and Partyscene” erachter zat, bevestigd, hoewel de MSM er wel voor uitkeken, in verband met deze berichtgeving het aspect “migrantengeweld” te verzwijgen. De AfD-fractie NRW deed hier het werk van de pers door middel van een interpellatie bij het door de CDU geleide ministerie van Binnenlandse Zaken van Noordrijn-Westfalen. Het antwoord toont eens te meer de mate en de gevolgen aan van de over de hele linie mislukte, voor het merendeel islamitische massa-immigratie.

Terwijl de burgers van dit land waren gedoemd, onder de Corona-knoet bedaard en gehoorzaam de jaarwisseling te laten verlopen, “begroette” en “groep mannen” in het noorden van Essen het Nieuwe Jaar aldus behoorlijk luidruchtig. Tijdens het “Welkomstvuur” voor 2021 maakte een groep van ca. 50 personen omstreeks 0.38u. amok op de Altenessener Markt. De daar aanwezige ambtenaren werden geconfronteerd met een indruk van de vernielingen: Brandende vuilnisemmers, een vernield bushokje – zelfs een nachtbus was door de “Party-people” belaagd, volgens ooggetuigen. Om te beginnen werd de bus met een op straat gegooide brandende vuilnisemmer tot stoppen gedwongen. Vervolgens zou hij zijn omsingeld en bekogeld met vuurbollen. De poging de deuren van de bus met geweld te openen, mislukte echter. Zodra de politie arriveerde, vluchtte een groot deel van de groep weg van de plaats van de misdaad. De agenten konden hoe dan ook vier verdachten aanhouden. Weliswaar ontkenden die, aan het vandalisme te hebben deelgenomen, maar getuigen erkenden één van hen toch als mogelijke aanvoerder van de rel.

De beschuldigden zijn 19 tot 22 jaar oud en staan te boek als “Duitse staatsburgers”, heette het hierover in de MSM, die slechts zeer terughoudend berichtten over de relnacht.

De AfD-fractie NRW wilde – vanwege de terughoudende en summiere berichtgeving – van het miniserie van Binnenlandse Zaken NRW – geleid door de CDU-politicus Herbert Reul – weten, of het bij de geweldplegers ging om Hannes, Frank of Stefan.

Het schriftelijk antwoord https://www.landtag.nrw.de/portal/WWW/dokumentenarchiv/Dokument/MMV17-4503.pdf aan de AfD leverde echter een pikant detail op. Dit bericht niet bv. een Duits nieuuwsblad, maar de Oostenrijkse Wochenblick https://www.wochenblick.at/silvester-krawalle-said-ibrahim-younes-und-muhammed-in-aktion/?fbclid=IwAR0p1yVfcgVL4ZGeAvDDQAYci6y1dG3LMevShs5a6tQm5y4QpkvP8XsO-F0: De voornamen van deze Duitse staatsburgers luiden Saïd, Ibrahim, Younes en Muhammed. Zoals vermeld hadden getuigen volgens de politie reeds aangegeven, dat het bij de relschoppers ging om Libanezen, resp. Arabieren, en dat de daders hoofdzakelijk Arabisch gesproken zouden hebben.

AfD-fractieleider Marcus Wagner reageert op Facebook https://www.facebook.com/afdfraktionNRW/posts/2829026677309710:

“Pas enkele weken voor de Oudejaars-ongeregeldheden had een in Altenessen wonende lokale politicus zijn medeburgers aangeraden, daar weg te trekken. De integratie is pertinent mislukt, had hij benadrukt. De gevestigde politiek zou hebben gefaald.”
Wagner stelt vast: Of het nu gaat om rellen, mes-delicten of zogeheten geluidsoverlast: In vele parlementaire initiatieven heb ik bewijzen gevonden, dat mensen met een Arabische immigratie-achtergrond, gemeten naar hun aandeel in de totale bevolking helaas bij veel stafbare feiten oververtegenwoordigd zijn. Juist omdát veel migranten zich vanzelfsprekend aan onze wetten houden, moet hier eindelijk eens worden doorgepakt.” (SB)

Door: Redactie JouWatch.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.journalistenwatch.com/2021/01/19/silvester-krawalle-essen/