Gemaskerd bal en spookuur met Lady Gaga

BIZARRE INAUGURATIE VAN BIDEN

Door: Wolfgang Hübner.

Niemand buiten de meest intieme familiekring van de nieuwe president van de VS zal in ernst denken, dat hij vanwege zijn persoonlijkheid en politieke uitstraling zogenaamd of werkelijk door 81 miljoen Amerikanen is gekozen. En niemand (behalve misschien Mike Pence) zal serieus bestrijden, dat de 75 miljoen Amerikanen of meer, die onmiskenbaar hebben gekozen voor Donald Trump dat gedaan hebben vanwege Trump en niet vanwege zijn partij.

Derhalve viel het te verwachten, dat de inauguratie van Joseph Biden geen gebeurtenis zou worden, die massa’s zou aantrekken of enthousiast zou maken. Weliswaar waren er naast zijn familie nog een paar bekenden zoals de familie Obama, het echtpaar Clinton, meneer Pence en enkele anderen uit het belastingparadijs Delaware en Hollywood gekomen.

En ijverig werden er hoe dan ook ontelbare nationale vlaggen uitgestoken, zogezegd plaatsvervangers voor het ontbrekende, want niet- geïnteresseerd zijnde of zich bedrogen voelende volk. Aangezien de bezoekers zich, niet alleen vanwege het virusgevaar, achter maskers verborgen, voltrok de ceremonie samen met de beëdiging zich spookachtig, als nooit tevoren.

Dat valt niet te bekritiseren, omdat dit spookuur, terugblikkend op het ontstaan van de officieel verkondigde verkiezingsresultaten, buitengewoon passend genoemd kon worden. En dat ter ere van het spookfeest een popzangeres als “Lady Gaga” het Nationale Hymne ten gehore bracht, was in geen geval een waardeloos dieptepunt, maar kondigde reeds veelbelovend de richting aan van de beginnende ambtsperiode van een president, die in de benijdenswaardige gezondheidspositie verkeert, dat hij steeds minder vaak merkt, wie hem en de VS vanaf nu regeert.

Door: Wolfgang Hübner.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: http://www.pi-news.net/2021/01/maskenball-und-geisterstunde-mit-lady-gaga/