Ondanks politieverbod: Duizenden mensen op anti-Corona-demonstratie in Wenen

Door: Elmar Forster.

Rellen, politiegeschut, aanhoudingen, escalatie

Ondanks het verbod van de politie van talrijke anti-Corona-demonstraties in Wenen hebben vandaag, 31. 1. 2021, duizenden mensen de Ringstrasse in Wenen bezet. De demonstranten omzeilden het demonstratieverbod, doordat ze zich op zogenaamde religieuze marsen door de binnenstad van Wenen begaven. Het aartsdiocees Wenen had zich reeds bij voorbaat pertinent uitgesproken tegen het “misbruik van religie en Vrijheid van religie”.

Ver uit elkaar lagen vervolgens ook de berichtgevingen betreffende de aantallen deelnemers: Terwijl systeemmedia als de staatsomroep ORF spraken over “honderden” demonstranten, spraken anderen eensgezind van meerdere duizenden.

Stemming wordt agressiever

Vooralsnog was de manifestatie vreedzaam begonnen in de vroege namiddag in de Volksgarten, voor het Parlement. De stemming werd echter gaandeweg agressiever. Het kwam tot rellen en eerste aanhoudingen. De politie was met sterke eenheden ter plaatse en omsingelde vervolgens de demonstratiestoet tussen Opera en Parlement.

De voormalige regeringspartij FPÖ is echter uitgeweken naar Internet voor een Livestream-demonstratie. (https://www.fpoe.at/) Voormalig FPÖ- minister van Binnenlandse Zaken Kickl gaf intussen de huidige “ÖVP-minister van Binnenlandse Zaken Nehammer vanwege het demonstratieverbod de schuld van de escalatie.

30 “linkse” tegendemonstranten

Ondertussen formeerden zich om en nabij 14 uur 30 tevens demonstraties in de Mariahilferstrasse (“Mahü”) en vanaf het Westbahnhof, om zich te verenigen… 600 personen zouden door de politie uit de tanker aan de Ring “vrijgelaten” zijn… Deze stoet sloot zich vervolgens aan bij de demonstratie op de “Mahü . Ook op de Schwarzenbergerplatz kwamen mensen samen . Deze demonstraties zouden niet meer zijn begeleid door de politie. Zo om en nabij 15 u. werd de demo gestopt door 30 linkse tegendemonstranten, die vervolgens door de politie werden verdreven.

Reageerders op linkse media beklagen zich erover, dat “plunderende groeperingen” ongehinderd door de binnenstad van Wenen trekken en dat de politie er niet met waterkanonnen op los gaat.

Ook in Hongarije

Noot van redactie.; Ook in Boedapest was er sprake van protesten tegen de Coronamaatregelen van de regering:
https://twitter.com/Reuters?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1355915036141776896%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fphilosophia-perennis.com%2F2021%2F01%2F31%2Ftrotz-polizeiverbot-tausende-auf-anti-corona-demonstration-in-wien%2F

Door: Elmar Forster.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2021/01/31/trotz-polizeiverbot-tausende-auf-anti-corona-demonstration-in-wien/