PAUS WIL MET GROOTIMAM VAN CAÏRO “WERELDDAG VAN DE BROEDERLIJKHEID” VIEREN

Door: David Berger.

Met een digitale ontmoeting zal Paus Franciscus deze week (4 februari) samen met de soennitische Grootimam van Al-Azhar in Caïro, Ahmad Al-Tayyeb, voor het eerst de “Werelddag van de Broederlijkheid”, een soort hoogtijviering van de “Nieuwe Wereldorde”, vieren. Aldus een mededeling van de Pauselijke Raad voor de Interreligieuze Dialoog, deze maandag.

De “Internationale Dag van de Broederlijkheid” – oftewel de “Dag der Broederlijkheid” is een islamitisch-Vaticaanse uitvinding. Ze vindt plaats in Abu Dhabi en wordt georganiseerd door Sjeik Mohammed Bin Zayed.

Het idee voor deze viering klinkt in de officiële bewoordingen van de Vaticaanse autoriteiten op het eerste gezicht onschuldig: “deze viering is een antwoord op de heldere en duidelijke uitnodiging van Paus Franciscus aan de gehele mensheid, om door de ontmoeting met De ander mee te werken aan de bevordering van de vrede in onze omgeving,” aldus Kardinaal Miguel Angel Ayuso Guixot MCCJ, president van de Pauselijke Raad voor de Interreligieuze Dialoog.

Met steun van de Islam de “Nieuwe Wereldorde” scheppen

Tegelijkertijd benadrukt de kardinaal echter ook, dat deze feestdag mogelijk is geworden op basis van de encycliek “Fratelli Tutti” van de Argentijn.

Over de voorgeschiedenis van dit geschrift van Franciscus, dat de katholieken over de hele wereld shockeerde: Op 4 frebruari 2019 ondertekenden Paus Franciscus en Ahmad Al-Tayyeb de “Verklaring over de broederlijkheid van alle mensen”. Een voortzetting van deze verklaring volgde in oktober 2020 met de encycliek Fratelli Tutti. Met dit geschrift wil Franciscus met ondersteuning van de Islam de “Nieuwe Wereldorde” tot stand brengen https://philosophia-perennis.com/2020/10/04/neue-enzyklika-papst-will-mit-unterstuetzung-des-islams-eine-neue-weltordnung-schaffen-2/.

Ondanks Ischias

Dit basisidee moet nu op 4 februari geheel officieel vanuit een centrum van de islamitische Wereld over de hele wereld worden gevierd. Insiders gaan ervan uit, dat deze afspraak niet – zoals de religieuze feestelijkheden rondom het Kerstfeest – vanwege de Ischias-klachten van Franciscus worden afgelast. Ook bij ziektes -dat weten wij met het oog op de Corona-crisis – moeten er nu eenmaal prioriteiten worden gesteld.

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2021/02/01/papst-will-mit-grossimam-von-kairo-welttag-der-geschwisterlichkeit-feiern/