Politieagent: “… Oké. Maar enkele Corona-verordeningen zijn absurd!”

Door: Peter Helmes.

Hier volgt een klein verhaaltje uit het ware leven met- en te midden van Corona – mij aangeleverd door een absoluut betrouwbare persoon, van wie ik om hem te beschermen nu noch zijn naam noch zijn woonplaats kan noemen. Deze persoon vertelde mij van het volgende voorval:

“…Kort geleden nam iemand van de plaatselijke politie (een stel) zijn intrek bij mij in het appartementengebouw – tot mijn grote vreugde! Mij blijft, bij God, niets bespaard…!

Interessant echter – en dit verdient om bekend te worden gemaakt: Ik leerde deze twee in de hal kennen en wist meteen een gesprek over Corona tot stand te brengen. Dat zal ik U bij deze weergeven.

Ik stelde het volgende vast: “Maar u houdt u ook niet aan de beslissingen van uw baas, de grote minister van Binnenlandse Zaken Strobl.”

“Hoezo niet?”

“Omdat vanavond bij uw intrede een massa mensen op het toneel zijn verschenen. En zeer duidelijk uit verschillende huishoudens! En zonder mondkapjes! Volgens de Coronawetgeving mag u alleen door familie en 1 extra persoon worden omringd. Heb ik toevallig ontdekt in de deelstaat-wetten.”

Antwoord uit de politiemond:

“Oké. Maar een paar Corona-verordeningen zijn absurd!”

Hoort/leest en verwondert u! Wel te verstaan: Het antwoord uit een Zuidduitse politiemond!

Mijn antwoord:

“Juist. En wel een hele serie. En die zijn in feite ook niet te handhaven.


“Klopt!”

Mijn vraag, hoe dan de situatie ingeschat moet worden mbt verdere lockdowns: Antwoord: “Er zal nog lang sprake zijn van lockdowns. Misschien wel tot Pasen of tot in de zomer. De … (politici)) … zullen misschien wel elke 14 dagen verder verlengen!”

Mijn tegenwerping: er kunnen toch niet eeuwig lockdowns afgekondigd blijven worden. Antwoord:

“Hoe wilt u dan uiteindelijk het virus de baas worden?”

Mijn antwoord:

  1. Ik ben niet achterlijk!
  2. Ik houd mij op de hoogte, b. v. over hoe het er voorstaat. Federaal Bureau. Heb tevens dokers in mijn familie- en vriendenkring. Daardoor weet ik, dat

a) meer dan 90% van de bevolking gezond is en ook een hoog percentage besmette personen totaal geen symptomen vertonen/vertoonden – hier bracht hij tegenin: “of weer zijn genezen!”

b) ik: van de overige percentages zijn er ongeveer 3% die ernstig ziek geworden zijn, voor een deel met dodelijke afloop, evenwel niet allemaal

c) alle anderen niet ernstig ziek geworden zijn.”

Antwoord van de politieagent: “Klopt!”


P. H..: De mooiste satires zijn uit het leven gegrepen!

Door: Peter Helmes.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://conservo.wordpress.com/2021/02/03/polizist-o-k-aber-einige-corona-verordnungen-sind-widersinnig/#more-30710