Een uiterst cynische verlenging van de lockdown

http://www.pi-news.net/wp-content/uploads/2021/02/verbrecher.jpg

14 MAART IS HET VERKIEZINGSDAG

Door: Wolfgang Hübner.

Nog steeds leven veel mensen in de vaste overtuiging, dat het steeds opnieuw verlengen van de lockdown noodzaak is vanwege de harde medische feiten en ter bescherming van de gezondheid van de bevolking. Weliswaar is dat al langere tijd een misvatting, maar als zodanig slechts met veel bewijsmateriaal te weerleggen.

Bij de actuele verlengingsvariant t/m 14 maart zijn de politieke motieven en calculaties zo zonneklaar als nog nooit tevoren: Want 14 maart 2021 is verkiezingsdag: Deelstaat-parlementsverkiezingen in de deelstaten Baden-Württemberg en Rijnland-Palts, zowel als gemeenteraadsverkiezingen in Hessen.

Voor de voornaamste politieke profiteurs van de lockdown-maatregelen, dus de CDU en de Groenen, lijkt het zeer voordelig, om minstens tot en met deze datum de democratie en de grondrechten lam te leggen. En de SPD doet sowieso aan alles mee. Hier speelt het feitelijke verloop van het virusgebeuren geen rol, het gaat veel eerder om macht en mandaten.

En nog valt hiervan voor de twee partijen met een in angst en paniek gebrachte kiezersmassa in de lockdown een goede oogst te verwachten. Daarnaast is het de bedoeling, ook de met de lockdown reeds ontevreden kiezers kort voor de verkiezingen ermee te lokken, dat nu, vanaf de 15de maart, eindelijk het ergste voorbij is.

Vanzelfsprekend valt deze strategie van Merkel en haar diefjesmaten niet te bewijzen. Evenwel is er geen afluisterapparatuur in de Kanselarij of het CDU-hoofdkwartier voor nodig om deze cynische politieke calculatie te voorzien. En zeker mogen de kappers eens wat vroeger openen, een soort lokaas voor de vrouwelijke kiezers en en het nog met hoofdhaar bedeelde andere geslacht.

Mochten desondanks voor de CDU de verkiezingen niet goed verlopen, dan kan het RKI beslist na de verkiezingsdag een brandgevaarlijke mutatie ontdekken, die toch nog kan zorgen voor een overbruggings-lockdown tot en met de landelijke parlementsverkiezingen in de herfst. Mooie vooruitzichten.

Door: Wolfgang Hübner.
Vertaling: Theresa Geissler.
http://www.pi-news.net/2021/02/eine-zutiefst-zynische-lockdown-verlaengerung/